Irány Székesfehérvár!

Székesfehérvár a közép- dunántúli régió középpontjában, Budapesttől körülbelül hatvan, míg a Velencei- tótól nagyjából 15 kilométerre fekszik. A középkorban koronázó városként, a Magyar Királyság egyik központjaként szolgált, illetve a koronázási jelvényeket, a kincstárat és a levéltárat is itt őrizték. Székesfehérvár belvárosa látnivalókban és műemlékekben gazdag. Magyarországnak egyik legfejlettebb városának tartják, hiszen stabil a gazdasága, illetve mind a kulturális, mind a sportélete élénk.
Irány Székesfehérvár!

Székesfehérvári Szerb Ortodox Templom

A székesfehérvári Szerb Ortodox Templom Palotavárosban, azon belül Rácvárosban található. A barokk stílusú templom 1770 és 1780 között épült. A belső tere rendkívül gazdagon díszített. Az 1989-ben Europa Nostra fődíjat kapott templomegyüttesben sok értékes freskó és ikon látható. Nem beszélve az eredeti berendezési tárgyairól és bútorairól.

A templom védőszentje Keresztelő Szent János. A templom szomszédágában található a Tájház, amely a szerb családok mindennapjait mutatja be. Ezen kívül a Kézműves Mesterek háza is itt található. A templom látogatásához csoportosan minimum 10 fő szükséges. Kisebb létszám esetén, szombati napokon látogatható, akkor, ha a templomban van Liturgia. Épületvezetések magyar és szerb nyelven igény szerint indulnak, 4-5 fős csoportokat összevárva.

Hetedhét Játékmúzeum

A Hetedhét Játékmúzeum Székesfehérvár történelmi belvárosában, a Hiemer-Font-Caraffa épülettömben található. Állandó kiállítása két gyűjteményből áll össze: Moskovszky Éva és édesanyja, Auer Erzsébet Európa- szerte elismert polgári játékgyűjteményéből és Réber László grafikai hagyatékából.

A Moskovszky gyűjtemény 1998-ban került Székesfehérvárra és 2011-ig Fehérvári Babaház néven működött. Réber László művei először 2005-ben szerepeltek Székesfehérváron.

A múzeum kiállítótermeiben múzeumpedagógiai foglalkozások, családi programok, tudományos és ismeretterjesztő előadások várják az ide látogatókat. A múzeumi boltban pedig nosztalgia játékokat lehet vásárolni.

Pe-Ki Apartman Székesfehérvár

Székesfehérvár a királyok városa. Fejér megye megyeszékhelye és egy dinamikusan fejlődő város. A Pe-Ki Apartman, Székesfehérváron, a város szélén, egy új lakónegyedben, Harmatosvölgyben található.

Az apartman másfélszobás, nappali konyhás, hálószobás. Az ingatlan 2019-ben épült, az apartman pedig 2020-ban lett kész. Az apartmant úgy alakították ki, hogy ott bárki kényelmesen és komfortosan érezhesse magát.

Jellemzői a csendes fürdőszoba zuhannyal, törülközővel, folyékony szappannal, hajszárítóval és okos mosógéppel. A hálószobában klíma, tévé és egy boxspring ágy teszi még kényelmesebbé az itt tartózkodást. A teraszon, nyáron nem csak a napsütést, hanem a reggeli kávé nyújtotta örömöket is élvezhetjük.

Székesfehérvár megszámlálhatatlan közéleti, kulturális, illetve gyerekprogramokkal várja az ide látogatókat, a székesfehérvári apartman pedig kényelmes szállást biztosít, amennyiben ezt a várost választjuk úticélul.

Kapcsolódó cikkek

Peru

Peru

Színes poncsót viselő emberek, Macchu Picchu. Ismerkedjünk meg kicsit Peruval!

Kambodzsa

Kambodzsa

Kambodzsában járva egyes boltokban kötelező alkudozni. Mutatjuk, mit érdemes még tudni erről a helyről.

Rodosz

Rodosz

A mediterrán országokban igazán felüdülő a nyári szabadságunkat eltölteni.