Irány Székesfehérvár!

Székesfehérvár a közép- dunántúli régió középpontjában, Budapesttől körülbelül hatvan, míg a Velencei- tótól nagyjából 15 kilométerre fekszik. A középkorban koronázó városként, a Magyar Királyság egyik központjaként szolgált, illetve a koronázási jelvényeket, a kincstárat és a levéltárat is itt őrizték. Székesfehérvár belvárosa látnivalókban és műemlékekben gazdag. Magyarországnak egyik legfejlettebb városának tartják, hiszen stabil a gazdasága, illetve mind a kulturális, mind a sportélete élénk.
Irány Székesfehérvár!

Székesfehérvári Szerb Ortodox Templom

A székesfehérvári Szerb Ortodox Templom Palotavárosban, azon belül Rácvárosban található. Az egész utca különleges, hirtelen egy faluba csöppensz a város közepén. A barokk stílusú templom 1770 és 1780 között épült. A belső tere rendkívül gazdagon díszített. Az 1989-ben Europa Nostra fődíjat kapott templomegyüttesben sok értékes freskó és ikon látható. Nem beszélve az eredeti berendezési tárgyairól és bútorairól.

A templom védőszentje Keresztelő Szent János. A templom szomszédágában található a Tájház, amely a szerb családok mindennapjait mutatja be. Ezen kívül a Kézműves Mesterek háza is itt található. A templom látogatásához előzetes szervezés szükséges.

Hetedhét Játékmúzeum

A Hetedhét Játékmúzeum Székesfehérvár történelmi belvárosában, a Hiemer-Font-Caraffa épülettömbben található. Állandó kiállítása két gyűjteményből áll össze: Moskovszky Éva és édesanyja, Auer Erzsébet Európa- szerte elismert polgári játékgyűjteményéből és Réber László grafikai hagyatékából.

A Moskovszky gyűjtemény 1998-ban került Székesfehérvárra és 2011-ig Fehérvári Babaház néven működött. Réber László művei először 2005-ben szerepeltek Székesfehérváron.

A múzeum kiállítótermeiben múzeumpedagógiai foglalkozások, családi programok, tudományos és ismeretterjesztő előadások várják az ide látogatókat. A múzeumi boltban pedig nosztalgia játékokat lehet vásárolni.

Pe-Ki Apartman Székesfehérvár

Székesfehérvár a királyok városa. Fejér megye megyeszékhelye és egy dinamikusan fejlődő város. A Pe-Ki Apartman, Székesfehérváron, a város szélén, egy új lakónegyedben, Harmatosvölgyben található.

Az apartman másfélszobás, nappali konyhás, hálószobás. Az ingatlan 2019-ben épült, az apartman pedig 2020-ban lett kész. A szálláshelyet úgy alakították ki, hogy ott bárki kényelmesen és komfortosan érezhesse magát.

Jellemzői a csendes fürdőszoba zuhannyal, törülközővel, folyékony szappannal, hajszárítóval és okos mosógéppel. A hálószobában klíma, tévé és egy boxspring ágy teszi még kényelmesebbé az itt tartózkodást. A teraszon, nyáron nem csak a napsütést, hanem a reggeli kávé nyújtotta örömöket is élvezhetjük.

Székesfehérvár megszámlálhatatlan közéleti, kulturális, illetve gyerekprogramokkal várja az ide látogatókat, a székesfehérvári apartman pedig kényelmes szállást biztosít, amennyiben ezt a várost választjuk úticélul.

További székesfehérvári hotelek itt!

Kapcsolódó cikkek

Hotel Bonvino Wine & Spa - Badacsony

Hotel Bonvino - Éld át Badacsonyt!

Egy remek borszálloda: Hotel Bonvino.

Ciprus - tippek, látnivalók, szállás, hotel

Ciprus - legendák szigete

Cipruson nem csak napozhatsz, remekül szórakozhatsz is.

Bali - mennyei egy sziget!

Bali - mennyei egy sziget!

Ha hazánkban hullik a hó és nyári forróságra vágysz, irány Bali!