Mexikó (1. rész)

Mexikó - a legendák földje.
Mexikó

A turisták különösen vonzónak találják a mexikóiak szokásait, azt, hogy az életük csupa fiesta és szieszta. Szól a zene, mariachi zenekarok hatalmas sombrerókban játszanak, petárdákat durrogtatnak, a felnőttek és a gyerekek együtt táncolnak, mulatnak.

A hétköznapi munkabeosztás is más, mint nálunk. Délben az összes hivatal meg bank bezár. Az üzletek is szünetet tartanak, és mindenki megy haza sziesztázni. Este indult igazán az élet. A boldog, elárusítóhelyek sokáig nyitva tartanak.

Mexikó különleges, csodálatos ország. Századok óta együtt él tovább az ősi indián civilizáció és a hódító spanyol hatás minden értéke. A kettő véres nászából született a mai mexikói kultúra, amelynek varázsa mindig lenyűgöz bennünket, ha az országot járjuk.

Veracruz tengerpartja lenyűgöző. A part kávézójának teraszán üldögélve gyönyörködünk a festői tájban, és az itt élő emberek nehéz sorsának jobbrafordulásán ábrándozunk. Közben árusok újabb légiója lép az asztalunkhoz. Errefelé természetes, hogy állandó a jövés-menés. Mindenki elad valamit. Árulnak népviseleteket, hongkongi órát, és bőven van tonna szám becsempészett híres kubai szivarból is.

Az amerikai turista ebben a kikötőben elérhető áron megveheti azt, ami otthon tilos. Hoznak édességeket, rágcsálnivalóval traktálnak, percenként megcsodálhatjuk, milyen fantasztikus a kínálat halakból és a tenger gyümölcseiből. Közben a helyi zenekar slágereket játszik. Még a cipőnket is kipucoltathatnánk. Sörünket kortyolva tűnődünk azon, milyen jó itt lenni. Az ég ellátja őket minden földi jóval, fejükre potyog a banán, az ananász, nem kell fűtésszámla miatt robotolni. Temperamentumosan, de lazán veszik az életet. Amit intézni kell, az ráér holnap is. A lényeg, hogy éljünk, szeressünk, és élvezzük az életet!

Még több mexikói óceánparti, tengerparti szállás itt.

Cikkünk pedig itt folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Egyiptom

Egyiptom

Kairó, piramisok, szfinx. Látogass el Egyiptomba!

Horvátország

Horvátország

Az egyik legkedveltebb úticél a magyarok között: Horvátország

Olaszország, Szicília

Olaszország, Szicília

A világ minden táján kedvelik Olaszországot.