Bulgária - Napospart (Sunny Beach)

Bulgária - napos part. Kedvelt üdülőhely a családosok körében. Erdős dombságok, finom homokos tengerpart, autóval és busszal is könnyen megközelíthető nyaralóhely a Fekete-tenger partján.
Bulgária - Napospart (Sunny Beach)

Bulgária - Napospart. Kedvelt üdülőhely a családosok körében. Erdős dombságok, finom homokos tengerpart, autóval és busszal is könnyen megközelíthető nyaralóhely a Fekete-tenger partján.

Miért szeretjük? Talán a retró korszak, a nosztalgia hozta magával, de ma újra divat ott üdülni, ahol a legtöbb magyar nyaralt a 80-as években. Burgasztól Balchikig számos település várja a nyaralókat a Fekete- tenger partján.

A legnépszerűbb a 6 kilométer hosszú és 100 méter széles Napos-part a homokdűnéivel, de tőle északra és délre is szépen kiépített strandokkal és új szállodákkal várják a pihenni vágyókat – ráadásul igen kedvező áron

Látnivalók: Az egyik legbájosabb település a Napos-parttal összeépült Neszebar, ami egy sziklaszigeten áll, és egy földnyelv köti a parthoz. Várna olyan a bolgár riviérán, mint nálunk Siófok: a régió központja, különösebb látnivaló nélkül, de kellemes hely.

Burgasz rengeteg templomáról nevezetes, de hangulatos kikötőjében is érdemes tenni egy sétát. A Naposparton aquapark várja a csúszdák szerelmeseit.

Gasztronómia: Mindenképpen sopszka salátával indítsuk az étkezést, és feltétlenül gyuvecs legyen a folytatás. Ez egy rizzsel, pörkölttel, padlizsánnal, paradicsommal és paprikával rakott, tejfölös egytálétel.

Ha kérdésed van a bolgár nyaralással kapcsolatban, beszéld meg itt.

Naposparti szállások, szállodák, hotelek itt.

Kapcsolódó cikkek

Szicília

Szicília

Szicíliába egész évben nyaralhatsz, hiszen itt igazán sosincs tél.

A Nílus-mentén - Egyiptom másképp

A Nílus mentén

Cikkünkkel Egyiptomba kalandozunk.

Ciprus

Ciprus

A szerelem szigetének is nevezik Ciprust.