Bringára fel! Milyen előnyei vannak a kerékpározásnak?

Az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység nyáron nem más, mint a kerékpározás. Mutatjuk is, hogy miért!
Bringára fel! Milyen előnyei vannak a kerékpározásnak?

Hogyan hozzuk formába magunkat nyárra?

Azt mindenki tudja, hogy a nyári túrázásokhoz jó kondi, erőnlét és kiváló állóképesség szükséges. Ehhez azonban erőt kell magunkon venni és bizony el kell látogatni az edzőterembe. Természetesen, otthon is edzhetünk. Erre kiválóan alkalmas az evezőpad, a szobakerékpár, az otthoni súlyzózás, de a fekvőtámasz keret is nagyszerű választás, hiszen az összes nagyobb izomcsoportot megdolgoztatja, ami a nyári kerékpározáshoz elengedhetetlen is. Még akkor is, ha azt nem egyedül, hanem a családdal együtt töltjük. Mutatjuk is, milyen előnyei vannak a családi kerékpározásnak!

A családi kerékpározás előnyei

A közös élmények érzelmi töltetet adnak

A gyerekek fejlődéséhez nem csak az alapvető szükségletek kielégítése az elsődleges. Az is lényeges, hogy az érzelmi szükségleteik is kielégítettek legyenek. Ezt azzal érhetjük el, ha a család, minél több időt tölt el együtt, ha minél több a közös élmény, az emlék, amelyből a gyermek felnőttkorában „táplálkozhat”. A gyerekeket egyébként is megnyugtatja, ha a szüleikkel és a testvéreikkel lehetnek, az már csak ráadás, ha közben még közös szabadidős tevékenységben is részt vesznek.

A közös bicajozás az egészségre is hat

Az érzelmi egészséget biztosítják a közös családi programok, de természetesen, a biciklizésnek, mint sportnak, rengeteg pozitív haszna van az egészségre. A gyereknek fejlődik a nagymozgása, friss levegőn van, ami növeli a tüdő kapacitását és biztosítja a szív - és érrendszeri egészséget. A mozgás jót tesz a csontoknak, az izmoknak, fejlődik a koordinációs készség, az állóképesség. Az ezerféle előny közül meg kell említeni a mozgás agyi képességekre gyakorolt hatását is, hiszen tény, hogy a sportolás pozitív hatással van a szellemi képességekre is és az iskolai teljesítmény is javul, ha a gyerek rendszeresen mozog.

Erősíti a családi kötelékeket

A gyerekeknek szükségük van a biztonságra, a stabil családi háttérre. A közös élmények megerősítik a családtagok közötti köteléket. Ha a család rendszeresen szervez közös programokat, a gyerek és a szülők között sokkal szorosabb lesz a bizalmi kapcsolat. A gyerek sokkal inkább fordul a szüleihez, ha gondja van, mintha egy olyan családban nevelkedik, ahol nincsenek közös programok.

A gyerek hasznosan tölti az idejét

A gyerekeknek is kellenek programok, nyári élmények, hiszen nekik is hosszú volt a tanév. Ha egész nyáron csak a kanapén fekszenek és tévéznek, nem tudnak lendületesen kezdeni szeptemberben. A szülő sokat tehet azért, hogy a gyermek is kimozduljon és várja a családi programokat, mint amilyen a családi biciklizés is. A természetben töltött idő, a D-vitaminnal történő feltöltődés, nem csak a testi egészséget biztosítja, a hangulatra is pozitív hatást gyakorol.

Kapcsolódó cikkek

Ők voltak legjobb támadó triók

Ők voltak legjobb támadó triók

A csapatokban a támadók általában mindig nagyobb figyelmet kapnak mint a védők, ezúttal mi is csak rájuk koncentrálunk és összegyűjtöttük a szezon legjobb támadóit.

Minden MMA pályázat csúcsa a UFC

Minden MMA pályázat csúcsa a UFC

Dietz Gusztáv MMA-harcosként vált ismertté Magyarországon, de az MMA edzés népszerűségét és a sportág ilyen szintű elismertségét mégis a UFC létrejötte és bővülése hozta el igazán.

Melyik a jobb: sí vagy snowboard?

Melyik a jobb: a síelés vagy snowboard?

Cikkünkből kiderül, hogy melyik sport a jobb. A síelés vagy a snowboard.