Ők voltak legjobb támadó triók

A csapatokban a támadók általában mindig nagyobb figyelmet kapnak mint a védők, ezúttal mi is csak rájuk koncentrálunk és összegyűjtöttük a szezon legjobb támadóit.
Ők voltak legjobb támadó triók

Ennek a listának a győztese a PSG triója lett a 2020/2021-es szezonban, ami leginkább Mbappénak köszönhető, aki 42 gólt vállalt a szezonban, a csapat legjobb három gólvágója pedig összesen 76-ig jutott. Mbappé mögött Neymar és Kean is 17 gólt szerzett, ami elég volt ahhoz hogy megnyerjék ezt a kategóriát.

Nem sokkal maradt le a Bayern München csapata, ahol még nagyobb különbség alakult ki a csapat legjobb támadója és a mögötte következők között. Robert Lewandowski már a sokadik elképesztő idényét produkálta, de ilyet még korábban sosem. A lengyel csatár 41 gólig jutott csak a Bundesligában, a szezonban összesen pedig 48-at lőtt a 22Bet vélemények oldal adatai alapján. Csak több mint 30 góllal maradt le tőle Müller, aki 15-öt tett hozzá ehhez a második helyhez, a harmadik legjobb pedig Gnabry volt 11 góllal a csapaton belül, így végül 2 ponttal lemaradtak a párizsiaktól, nem Lewandowskin múlt.

A harmadik helyre egy meglepetés csapat futott be, a Red Bull Salzburg legjobb triója 73 gólt szerzett, pedig Haaland már nem is volt köztük. Viszont ott volt Daka, aki 34-szer talált az ellenfelek hálójába, mögött pedig Berisha se szerénykedett és berakott 22-őt a közösbe. A trió harmadik tagja Koita lett, aki 17 gólt szerzett, úgyhogy a Salzburgnál nem egyszemélyes támadóegységről beszélhetünk mint az első két gárda esetében.

70 pont fölé jutott a Tottenham és a Juventus csapata is ezen a listán. Az előbbieknél Kane és Son az egész szezonban fantasztikusan játszott, 33 illetve 22 gólt szereztek. A szezon második felére pedig Gareth Bale is összeszedte magát és újra jó formában láthattuk játszani. A Juventusnál természetesen Cristiano Ronaldo volt a legnagyobb gólszállító, nem tud megöregedni a portugál klasszis és idén is 36 gólig jutott, 29 góllal olasz gólkirály lett. Neki Morata volt a segítségére 20 találattal, Chiesa pedig 14-et szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Íme, a SUP-ozás jótékony hatásai

Íme, a SUP-ozás jótékony hatásai

Ki gondolta volna, hogy állva evezni ilyen egészséges?

A legnépszerűbb vízi sport - érvek, amik bizonyítják miért döntsünk az úszás mellett

5 érv, hogy az úszás mellett döntsünk

Az úszás nem csak testileg hasznos, lelkileg is felüdít.

Bringára fel! Milyen előnyei vannak a kerékpározásnak?

Bringára fel! Milyen előnyei vannak a kerékpározásnak?

Az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység nyáron nem más, mint a kerékpározás. Mutatjuk is, hogy miért!