Érdekes tények a foci NB1-ből

Összegyűjtöttünk érdekességeket és statisztikákat az NB1-ből, nézzük ezeket.
Érdekes tények a foci NB1-ből

Átlagéletkor

Az idei szezonnak a Zalaegerszeg csapata vág neki a legfiatalabb kerettel, a ZTE keretének 24,2 az átlaga, utánuk a Puskás Akadémia következik 24,7-es átlaggal, a harmadik legfiatalabb csapat pedig az újonc Budafoki MTE, akiknek az átlagéletkoruk szintén 25 év alatt van.
A legöregebb csapattal a Paks rendelkezik, 27,4 év a paksiak átlagéletkora, szintén 27 év fölötti a kerete a Kisvárdának, és pontosan 27-es átlaga van a Fradinak és a Honvédnak is, a 22Bet szerint.

Légiósok

A legtöbb külföldi játékos a tavalyihoz hasonlóan idén is az FTC keretében található, a szám nem változott, ugyanúgy 18 légiós alkotja a zöld-fehérek csapatát. A lista második helyén a Kisvárda jön 16 játékossal, majd a Puskás Akadémia csapata 15 idegenlégióssal.
A legkevesebb külföldi játékos továbbra is a Paks keretében található, hiszen már egy ideje tartják magukat a klubnál ahhoz, hogy csak magyar játékosokat foglalkoztatnak, így 0 idegenlégióssal vágtak neki az idei szezonnak is. Ezután a Budafoki MTE következik 4 külföldi játékossal, a harmadik pedig 6-6 játékossal a Zalaegerszeg és az MTK a listán.

Legértékesebb játékosok

2 millió eurós értékkel az NB 1 legértékesebb játékosa jelenleg a Puskás Akadémia szerzeménye, a román Alexandru Baluta és az FTC játékos Oleksandr Zubkov. Őket egy Fradi idei igazolás követ 1,8 millió euróval, Myrto Uzuni így a harmadik. A top 5-ben még Miha Blazic és Ivan Petryak foglal helyet az 1,6 milliós értékékükkel. A legértékesebb magyar játékos jelenleg Nikolics Nemanja, aki a 8 helyen található.
A kapusoknál Dibusz Dénes vezet 1,2 millió euróval, akit két fehérvári kapus követ, Emil Rockov és Kovácsik Ádám személyében.

Kapcsolódó cikkek

Bringára fel! Milyen előnyei vannak a kerékpározásnak?

Bringára fel! Milyen előnyei vannak a kerékpározásnak?

Az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység nyáron nem más, mint a kerékpározás. Mutatjuk is, hogy miért!

A legnépszerűbb vízi sport - érvek, amik bizonyítják miért döntsünk az úszás mellett

5 érv, hogy az úszás mellett döntsünk

Az úszás nem csak testileg hasznos, lelkileg is felüdít.

Minden MMA pályázat csúcsa a UFC

Minden MMA pályázat csúcsa a UFC

Dietz Gusztáv MMA-harcosként vált ismertté Magyarországon, de az MMA edzés népszerűségét és a sportág ilyen szintű elismertségét mégis a UFC létrejötte és bővülése hozta el igazán.