Boglárkacserje, a kert éke

Ha szereted a színes és könnyen gondozható dísznövényeket, akkor a boglárkacserje (Kerria japonica) neked való.
Boglárkacserje, a kert éke

Ez a lombhullató cserje Kínából, Japánból és Koreából származik, és a rózsafélék családjába tartozik. A boglárkacserje nemcsak gyönyörű virágokkal ajándékoz meg tavasszal, hanem egész évben díszíti a kertet karcsú és ívelt ágaival.

A boglárkacserje virágai élénksárgák, és kis rózsákra hasonlítanak. A virágok nagyon vonzóak a beporzó rovarok számára, így ha méhbarát kertet szeretnél, akkor ne hagyd ki ezt a növényt. A virágok akár több hétig is nyílnak, és nagyon jól mutatnak más cserjékkel együtt.

A boglárkacserje nem igényel sok törődést, így ideális választás azoknak, akik kevés időt tudnak fordítani a kertészkedésre. A növény jól tűri a hideget és a városi környezetet is. Napos vagy félárnyékos helyre ültetheted, és nem válogatós a talajtípusra sem. Ha úgy érzed, hogy túl nagyra nőtt, akkor tavasszal nyugodtan visszametszheted. A boglárkacserje ritkán betegszik meg vagy támadják meg kártevők.

A boglárkacserje szaporítása is egyszerű: zöld vagy fás dugvánnyal, vagy tőosztással is elvégezheted. Így több példányt is nevelhetsz belőle, vagy elajándékozhatsz másoknak.

A boglárkacserje egy igazi kincs a kertben: szépségével, illatával és életteliséggel tölti meg a teret. Ha te is szeretnéd élvezni ezt a növényt, akkor ne habozz: ültesd el a boglárkacserjét még ma!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan gondozzuk a korallberkenyét? - Tippek és tanácsok

Hogyan gondozzuk a korallberkenyét? - Tippek és tanácsok

A korallberkenye egy szép és egyszerűen gondozható növény, amelyet a kertben sokféleképpen használhatunk. Ismerd meg a növény jellemzőit és gondozását!

Milyen fűmagot vegyek?

Milyen fűmagot vegyek?

Egy biztos: a szép zöld fű csak a megfelelően előkészített és gyomoktól mentes, tápanyagdús talajban tud kifejlődni. Fontos számára a jó szerkezetű föld, amiben sokkal előbb növekszik, mint egy kemény és durva talaj esetében.

Látványos díszfák és cserjék, melyek vonzzák a tekintetet

Látványos díszfák és cserjék, melyek vonzzák a tekintetet

A tavaszi időszak kiváló lehetőséget kínál a fák és cserjék ültetésére. Cikkünkben ehhez adunk néhány ötletet!