5 különleges szépségű lombhullató előkertbe!

Cikkünkben olyan lombhullató növényeket mutatunk be melyek különleges formájukkal, őszi lombszínükkel, vagy egyéb módon díszítik az előkertet.
5 különleges szépségű lombhullató előkertbe!

Csüngő borsófa

Elsőként egy olyan lombhullató cserjét mutatunk be, amely főként kis termete és csüngő ágrendszere miatt lehet az előkert dísze, de nem lehet említés nélkül hagyni tavasszal nyíló élénksárga virágait, valamint élénksárga őszi lombszínét sem. A csüngő borsófa emellett igazán jó adottságú cserje, kártevők és betegségek általában nem károsítják, bírja a tűző napot is, öntözni pedig elég mérsékelten.

Japán juhar

Összeállításunk következő szereplője egy kb. 4 méteres magasságot elérő igen mutatós fa, a japán juhar, amely különlegesen szép lombozatával, valamint lombszínével díszít. Formája és jellege miatt ázsiai kertekbe is remekül illeszkedik. A japán juhar főként a félárnyékos, esetleg világos, de nem tűző napos kertek, illetve előkertek növénye. Kedveli a párás környezetet, öntözést igényel.

Szívlevelű szivarfa

A szívlevelű szivarfa gömb koronájú fajtája szintén remek növény előkertbe. Ez a fajta meg sem közelíti az alapfaj 15 méteres maximális magasságát, és virágokat sem hoz, viszont kissé lapított gömbkoronája kárpótol minket ezért. Jó tulajdonsága, hogy elviseli a kedvezőtlen városi mikroklímát, valamint a szennyezett levegőt is, ezért városi kertekbe is bátran ültethető.

Torzsás ecetfa

A torzsás ecetfát, mely nem tévesztendő össze az invazív bálványfával, olyan kertbarátoknak ajánljuk, akiket nem zavar, hogy a növény sarjakat hozhat, melyekkel képes terjedni és ezért kis odafigyelést igényel.

Csavarodó, szabálytalan törzse, bordó torzsatermése, és őszi narancssárga és pirosas lombszíne különleges külsőt kölcsönöz számára. Rendkívül jó adottságú növény, ellenáll a városi klímának, betegségeknek és kártevőknek is, valamint a szárazságot is jól tűri.

Spirálfűz

A spirálfűz különlegességét csavart ágak alkotta ágrendszere adja, emiatt főként szoliterként érdemes ültetni. Mivel kb. 7-8 méteres magasságig növekszik, előkertekbe és kisebb kertekbe is bátran ültethető.

Sajnos időnként kártevők és betegségek is megtámadhatják, ágrendszerében pedig a téli hó és jég tehet kárt. A fényviszonyokra nem kényes, napos, világos és félárnyékos helyen is jól érzi magát, nedves talajban.

Ha nem csak a díszfákat, hanem a különböző díszcserjéket, és egyéb dísznövényeket is szeretnéd megismerni, látogass el a Disznovenyek.hu weboldalra is!

Kép forrása: Pixabay.com

Kapcsolódó cikkek

Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

Egy óvodás gyermek számára nincs szükség túl sok mindenre, elegendő pár jól megválasztott berendezés és kiegészítő. Elmondjuk melyek ezek!