Tippek a stílusos karácsonyi hálószobához

Minél korábban sötétedik, annál jobban közeledik a karácsony. Az ember munkából hazatérve szeret mielőbb a puha ágyba kerülni, és a meleg hálószobában kényelmesen, békében, nyugalomban pihengetni. A harmónia létrejöttéhez érdemes átgondoltan berendezni a hálószobát, amely valóban elsősorban a kényelemről, a funkcionalitásról szóljon, másodsorban pedig a designról. Röviden összefoglaltuk mindazt, amivel egy stílusos karácsonyi hálószoba kialakításához szükséges.
Tippek a stílusos karácsonyi hálószobához

A karácsonyi hálószoba kialakítása

A stílust nagyban befolyásolja a forma, a hálószoba egyedi vagy megszokott, szabályos alakja. Van, ahol a tetőtérben kap helyet, és az alacsony parapet magasság, valamint a hozzátartozó dőlésszögű falak nem teszik lehetővé, hogy kiéljük magunkat lakberendezés terén. De talán pont a kihívások teszik érdekessé a feladatot. Gondoljuk végig, milyen bútorokra és egyéb kiegészítőkre van szükség egy hálószobában!

Felnőtt hálószoba esetén…

Törekedjünk arra, hogy valóban fontos berendezési tárgyakkal vegyük körbe magunkat! Így megelőzhető a túlzsúfoltság, szép, tágas, jól tisztán tartható helyiségben tölthetjük esti pihenőidőnket, éjszakáinkat. Karácsony közeledtével ünnepi köntösbe öltöztethetjük a helyiséget. A stílust meg kell határozni, hogy a végeredmény harmonikus, átgondolt, valóban karácsonyi hangulatú hálószoba legyen. Lássuk, mivel dobhatjuk fel!

Ünnepek közeledtével jó ötletnek tartanak az emberek egy különleges mintás ágyneműt, de a különleges anyagból készült, finom, puha karácsonyi fenyő mintás pléd vásárlása is feldobhatja a hangulatot. Illatos gyertyát gyújtva kellemesen érezhetjük magunkat esténként, de, ha van kedvünk egy kis díszítéshez, érdemes erőteljesebben megjeleníteni a karácsonyi motívumokat akár a függönyön, vagy az ablak körül egy fenyő girland feldíszítésével. Kialakíthatunk meghitt karácsonyi sarkot is, és vannak családok, akik a lakás több helyiségében is felállítanak egy karácsonyfát, melyeket különböző stílusban díszítenek fel. Ma már nem nehéz a dekorációk beszerzése, hiszen a választék meglehetősen széles. Szép a természetes díszekbe öltözött karácsonyfa, meleg hatást kelt a piros-zöld színek klasszikus karácsonyi hangulata, és minden évnek megvan a maga sláger színe. Ha szeretjük a változatosságot, akkor idén a jeges lila, a különleges rózsaszín, a mindig elegáns arany, az egészen mélykék is érdekes választás lehet. Elhelyezhetünk az ünnephez illő ajtó- vagy ágyelőket is a szobában, mécsesekből akár többet, és az alkalmi fényekről se feledkezzünk meg!

Gyermek hálószobában…

Nyugodtan alkalmazzunk merész színeket és ötleteket, hiszen minél vidámabb, annál kedvesebb! Bekerülhet egy hintaló is a szobába, a falat is felhasználhatjuk a karácsonyi motívumok megjelenítésére, legalább egy széles sávban. A textilek feltétlen karácsonyi hangulatúak legyenek, akár a manók, az angyalkák, a hópelyhek, a rénszarvasok stb. megfelelően játékos figurák, melyeket a gyermekek kedvelnek. Egy adventi kalendárium nem sok helyet foglal, de sok apró kedvességeket rejt, amelyek a kora reggeli induláskor jókedvre derítenek. Készülhet kartonból, textilből, filcből vagy nemezből. Egy zenélő doboz minden korosztálynak érdekes lehet, és a fényeket is szeretik a gyermekek.

Összegzés

Nyugodtan öltöztessük karácsonyi ruhába hálószobánkat, hiszen emeli az ünnep fényét, és meghitté varázsolja hangulatunkat. Előjönnek a szép emlékek, melyek boldog pillanatokkal ajándékoznak meg. A gyermekek hálója nyugodtan lehet színes, játékos, a felnőtt háló esetén pedig gondoljuk át, hogy melyik a megfelelő stílus. Lehet természetes vagy színes, elegáns vagy vidéki hangulatú, a lényeg, hogy az ottlét megnyugtató, rendben tartása pedig egyszerű legyen.

Kapcsolódó cikkek

Tippek a stílusos karácsonyi hálószobához

Tippek a stílusos karácsonyi hálószobához

Stílusos karácsonyi hálószoba kialakításához különleges ünnepi kiegészítők szükségesek! De egy puha, meleg karácsonyi fenyő mintás pléd vásárlása is jó ötlet lehet.

Az adventi naptár nem csak a gyerekeknek okozhat örömet

Az adventi naptár nem csak a gyerekeknek okozhat örömet

Készíthetünk a felnőtteknek is személyre szabott kalendáriumot.

A tökéletes karácsonyi ajándék 4 ismérve

A tökéletes karácsonyi ajándék 4 ismérve

Mit vegyünk karácsonykor? Melyik, milyen a legjobb ajándék?