Az adventi naptár nem csak a gyerekeknek okozhat örömet

Készíthetünk a felnőtteknek is személyre szabott kalendáriumot.
Az adventi naptár nem csak a gyerekeknek okozhat örömet

Minden évben mosolyt csal a gyerekek arcára, ahogy napról napra újabb meglepetés várja őket az adventi naptárban – de igaz lehet ez a felnőttekre is!

A karácsonyig tartó naptáras visszaszámlálás nem csak a gyerekek körében örvend nagy népszerűségnek, és ez nem is csoda, hiszen minden egyes nap egy újabb meglepetés várja az embert – ez pedig kortól függetlenül örömet tud szerezni. A karácsony időszaka egyébként is tökéletesen alkalmas arra, hogy kicsit elengedjük a fantáziánkat, és a kreativitásunkat kiélve készítsünk ajándékot a szeretteinknek. Az advent időszaka ennek a felvezetése, amit érdemes kihasználni, ha van bennünk némi tettvágy.

Mibe rejtsük az ajándékokat?

Maga a csomagolás az ajándékok méretétől, az ajándékozottól, na és persze az erre szánt összegtől, időnktől függ. Akár választhatunk felcsipeszelt zoknikat, minden évben újrahasznosított zsákocskákat, festett befőttesüvegeket, különböző méretű dobozokat, de még a kidekorált vécépapír guriga is nagyon jól tud kinézni. Előbbiek természetesen attól is függnek, hogy milyen ajándékokkal tömjük tele a tárolót, mert bár egy kristályékszer mindenhol jól mutat, talán kicsit furcsa lenne egy gurigába rejteni.

Személyre szabott csomagocskák

Nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha az illető, akinek a naptárat készítjük, rendelkezi valami jellegzetes hobbival. Persze nem valami extrém dologra gondolunk, pusztán olyasmire, hogy például szereti a borokat, imád kirándulni, hatalmas zenerajongó, vagy esetleg van egy számára különlegesen fontos film, szeretett kisállat. Ezek ugyanis megadhatják az ívét a dolognak, és akár a segítségükkel tematikus naptárat is készíthetünk. Amennyiben nincs ilyesmi, akkor érdemes abból kiindulni, hogy nőnek vagy férfinak készül a naptár. Nagyon sok lehetőséget nyújt, ha például az illető szeretett foglalkozásából inspirálódunk, de egy egyetemi hallgató is könnyen ajándékozható, hiszen az írószerek mindig jól jönnek a tanuláshoz. De kiindulhatunk az illető kedvenc italából is, akadnak olyan sörimádók, akik 24 különféle sörnél kevés dolognak örülnek jobban, míg mondjuk valaki, aki minden nap sminket visel, nagy eséllyel lesz boldogabb a kozmetikumoktól, mint néhány virágmagtól, amivel a kertészkedőket érdemes meglepni.

Mit csomagoljunk?

Amennyiben nem tematikus naptárat készítünk – de akár még akkor is –, válasszuk a klasszikusokat! Egyesével csomagolt filteres tea, Nespresso kapszula, házilag készített sütemény, csokoládé, bonbon, minikozmetikumok (kézkrém, körömlakk, kozmetikumminták, arcmaszk, parfüm). Ha a kényelmet választanánk, akár online is intézhetjük a vásárlást, 14000 termék széles kínálatában biztosan megtaláljuk a szükséges darabokat – a házhoz szállítva pedig akár három órán belül megérkezik majd a csomagunk.

Különféle üzeneteket is írhatunk, különösen akkor, ha szerettünk kedveli a motivációs szövegeket, hiszen idézetekkel, inspirációkkal dobhatjuk fel a napját. Akadnak viszont, akik inkább a vicceket szeretik, ezt szintén könnyű kivitelezni. Ha idősebb rokonunknak készítünk csomagot, biztosan örül majd néhány fényképnek, régi emléknek. A kaparós sorsjegy, egy személyre szabott rejtvény, sudoku, kártyák biztosan nagy örömet okoznak majd a játékokért rajongó ajándékozottnak. Összevetve, tehát csak néhány apróságra van szükségünk, de az öröm garantáltan nagy lesz!

Kapcsolódó cikkek

A rendkívül sikeres emberek szokásai

A rendkívül sikeres emberek szokásai

A siker nem véletlenül jön létre. A rendkívül sikeres emberek a legkülönbözőbb területeken hajlamosak közös szokásokban osztozni, amelyek sikerük szerves részét képezik.

Nem lehetetlen küldetés az akne kezelése

Nem lehetetlen küldetés az akne kezelése

A megfelelő kezeléssel akár véglegesen is elbúcsúzhatunk a betegségtől.

Ajakfeltöltés, mint önbizalom növelés

Ajakfeltöltés, mint önbizalom növelés

Az ajkak teltsége mindig is döntő szerepet játszott az illető megjelenésében, az érzéki, telt szájat tudat alatt is vonzónak és nőiesnek tituláljuk.