Nem lehetetlen küldetés az akne kezelése

A bőr egészséges állapotának visszaállítása a cél.
Nem lehetetlen küldetés az akne kezelése

Szép és egészséges arcbőrrel élni sokaknak a legtermészetesebb dolog a világon, azoknak viszont, akik valamilyen betegséggel, bőrproblémával küzdenek, sokszor maga a megtestesült álom. De nem egy elérhetetlen álom, annak ellenére sem, hogy egy-egy súlyosabb állapottal szembenézők számára többnyire annak tűnik.

Ahhoz, hogy elindulhassunk a változás útján, először is fontos, hogy felismerjük, ebben az esetben is arról van szó, hogy a bőrünk elveszítette egyensúlyi állapotát, amit vissza kell nyernie. Az akne kezelés akkor hatékony és célravezető, ha sikerült feltárni a kialakulás okát, amit a probléma felismerésével már lehet kúrálni, illetve fokozatosan megszüntetni, hogy végül sor kerülhessen a bőr regenerálására.

A bőr megújulása

Az akne tehát egy összetett bőrprobléma, ami rengeteg ember mindennapjait keseríti meg. A bőrünk állapota hatással van a lelkünk állapotára is, az életminőségünkre, éppen ezért nem szabad megelégedni a felületi kezeléssel, a sokrétű probléma komplex megoldást kíván meg. A hormonális változások mellett a demodex atka, de a stressz és a külső hatások – amilyen például a szennyezett városi levegő is –, hozzájárulhatnak a bőr egyensúlyának felborulásához, a faggyútúltermeléséhez.

Ha a faggyúmirigy váladéka felgyülemlik, a pórusok elzáródnak, a hámsejtek túl nagy mértékben pusztulnak, illetve bakteriális fertőzés történik, ezek mind-mind oda vezetnek, hogy a bőr állapota romlani kezd. Ennek a kibillent egyensúlyi állapotnak különböző formáit ismerjük, a miteszerektől egészen a hegesedést is okozó, mélyebb cisztákig.

A kezelés minden esetben egyedi, hiszen nagyon finoman kell összehangolni a tisztítás, regenerálás és ápolás fázisait. A kötőszövet helyreállítása, a sejtszintű megújítás hosszú kezelési időt igényel, akadnak olyan esetek, amikor a néhány hónapos kúra akár egy évre is elnyúlik, viszont azt érdemes szem előtt tartani, hogy ez egy hosszú távú befektetés, aminek eredményeként nem csak szép, de újra egészséges is lesz a bőrünk.


Kapcsolódó cikkek

Az adventi naptár nem csak a gyerekeknek okozhat örömet

Az adventi naptár nem csak a gyerekeknek okozhat örömet

Készíthetünk a felnőtteknek is személyre szabott kalendáriumot.

Corvin sétány - ezek a dolgok érhetők el a Corvin sétányon (folyamatosan frissülő lista!)

Corvin sétány - összegyűjtöttük, mi minden működik ott!

Bemutatjuk a Corvin sétányt, Budapest egyik legjobb városrészét.

A szexuális kapcsolatok nehézségei és problémái

A szexuális kapcsolatok nehézségei és problémái

A szexuális kapcsolat az emberi élet egy fontos és alapvető része. Az intim kapcsolatok megteremtése és fenntartása jelentős boldogságot és elégedettséget hozhat az életünkbe.