Mi az a feeder horgászat, miben különbözik a fenekező módszertől, és milyen eszközök szükségesek hozzá?

Cikkünkben ennek járunk utána!
Mi az a feeder horgászat, miben különbözik a fenekező módszertől, és milyen eszközök szükségesek hozzá?

Feeder horgászat

A feeder horgászat egy speciális horgásztechnika, amelynek során egy etetőkosarat, úgynevezett feeder kosarat használnak a csalétek és az etetőanyagok elhelyezésére.

A feeder kosarat a horogra akasztják, majd a csalit az etetőkosárba helyezik. A kosár rendszerint súlyozott, így a csalit és az etetőanyagokat pontosan a kívánt területre lehet juttatni. A feeder horgászat alkalmas olyan halak kifogására, mint a ponty, a keszeg vagy a csuka. Hatékonysága abban rejlik, hogy az etetőanyagok és a csalétek az etetőkosáron keresztül folyamatosan jutnak a vízbe, így a halak rendszeresen térnek vissza az etetőhelyre, ezzel nagyobb esélyt adva a sikeres fogásnak.

Feeder szettek

Amennyiben feeder horgászatra adjuk a fejünket, érdemes egy-egy feeder terméket szettben megvásárolni. Így nem csak mennyiségileg, de anyagilag is jobban járunk.

A Vikingcarp kínálatában találunk feeder kosár szettet, távvezérlős feeder kapásjelző készletet, de még áttesztő zöld színű forgó szettet is.

Akár kezdőként, akár már tapasztalt feeder horgászként szeretnénk vásárolni, mindenképp érdemes átböngészni a Vikingcarp ajánlatait.

Feeder termékek

Mivel a feeder horgászat egy speciális technika, így speciális eszközöket is kíván.

Lássuk, melyek ezek!

1. Feeder bot: A feeder horgászatnál általában hosszú botot használnak, amelynek nagyobb a hajlása, mint a hagyományos horgászbotoknak. A bot nagyobb súlyú etetőkosarak használatát is lehetővé teszi.

2. Feeder orsó: A feeder horgászatnál általában nagyobb méretű, tartósabb orsókat használnak, mint a hagyományos horgászatnál. Nagyobb zsinórtároló kapacitással is rendelkeznek, hogy kellően messzire lehessen juttatni az etetőkosarat, illetve könnyebben kezelhessünk a nagyobb halak ellenállását.

3. Feeder zsinór: Ebben az esetben is fontos szem előtt tartani a nagyobb halak erejét, és a vastagabb zsinórok mellett lerakni a voksunkat.

4. Feeder horog: Ennél a technikánál a hosszú szárú, vastagabb horgok használata javasolt, hogy ne törjenek el a nagyobb halak kapásakor.

5. Feeder kosár: Az etetőkosaraknak különböző súlyuk és méretük lehet, amelyet a halak mérete és a víz áramlási viszonyai határoznak meg. A feeder kosarak lehetővé teszik, hogy az etetőanyagokat a kívánt helyre juttassuk, és segítenek vonzóbbá tenni a csalikat a halak számára.

6. Feeder csali: A feeder horgászatnál lehet használni élő vagy mesterséges csalikat.

7. Feeder kapásjelző: A feeder horgászatnál gyakran használnak kapásjelzőt. Az egyik leggyakoribb típus az elektronikus kapásjelző, mely általában a feeder botra vagy feeder bottartóra szerelhető, és érzékenyebb a finomabb kapásokra is.

Fontos megjegyeznünk, hogy a felsoroltakon túl még más kellékek is rendelkezésünkre állnak, mint feeder ruházat, táskák, dobozok, de még akár feeder fotel is, hogy teljes legyen a kényelem.

Összefoglalás

Amennyiben már tapasztalt feeder horgászok vagyunk, vagy csak most készülünk belevetni magunkat a horgászat ezen ágába, érdemes ellátogatni a Vikingcarp weboldalára, ahol minden eszköz a rendelkezésünkre áll régi vagy új hobbinkhoz.

Kapcsolódó cikkek