Erre figyelj, ha egy kicsi fürdőszobát rendezel be

A kis helyiségek berendezése soha sem egyszerű feladat, hiszen viszonylag sok bútor és használati tárgy elhelyezését kell megoldanunk úgy, hogy közben az adott szoba, rendezett hatást keltsen és kellemes legyen használni, nincs ez másképp a kis fürdőszobá
Erre figyelj, ha egy kicsi fürdőszobát rendezel be

A fürdőszobában minimum egy mosdókagyló és zuhanyzó vagy fürdőkád helyet kap, de gyakran mosókonyha hiányában a mosógép is itt foglalja a helyet. A törölközők, szépségápolási termékek és tisztálkodási szerek tárolását a maradék helyen kell megoldanunk, ami nem könnyű feladat.

Cikkünk további részében adunk néhány ötletet a helytakarékos tároláshoz, valamint a kis fürdőszoba berendezéséhez is. Nézzük, a helytakarékos lakberendezési tippeket!

Az üzletekben bőséges a kínálat szaniterekből és fürdőszoba bútorokból, érdemes a lehető legkisebb méretűeket választani. Nagyítják a teret a falra szerelhető lebegő bútorok is, amelyek ráadásul nagyon modern hatást is keltenek.

Nem mindegy az sem, milyen alakú szanitereket választunk. A kerekded formák amellett, hogy barátságos, otthonos hatásúak, kevesebb helyet foglalnak el, mint szögletes alakú társaik. A kád és zuhanyzó esetében részesítsük előnyben a sarok megoldásokat!

A tárolást zárt szekrényekkel, valamint nyitott polcokkal oldjuk meg, utóbbiakon dekoratív tároló dobozokban kapjanak helyet a dolgaink. Ha így oldjuk meg a tárolást, sokkal kevésbé hat zsúfoltnak a fürdőszoba, mintha minden elől van, illetve, ha csak zárt szekrényeket használunk.

Sokan szeretnének egyszerre kádat és zuhanyfülkét is, ez azonban egy kis fürdőszobában nem oldható meg, ebben az esetben az átlátszó kádparaván jó megoldást jelent.

Nagyon sokan kedvelik a fürdőszobában a kiegészítőket, például a szobanövényeket. Ha mindenáron ragaszkodunk hozzájuk, mindenképp kistermetű szobanövényeket válasszunk a fürdőbe, a nagytermetű, nagylevelű növényeket felejtsük el.

A fürdőszoba nagyságán bár változtatni nem tudunk, néhány apró trükkel elérhetjük, hogy nagyobbnak tűnjön. Ilyen trükk például a fehér szín vagy a világos pasztell árnyalatok használata. Érdemes egy színt választanunk és ennek az árnyalataival játszani a fürdőszobában.

A bőséges fény, melyet spot lámpákkal és tükörvilágítással oldhatunk meg a legegyszerűbben, szintén segítenek növelni a teret. Az üveg használata szintén nagyobbnak láttatja a helyiséget.

A megfelelő burkolat kiválasztása nem csak a lakberendezés szempontjából lényeges, ugyanis a megfelelő burkolatokkal sokat tudunk csalni a szoba méreteit illetően. A nagyobb csempék fugája, nem nyomja össze úgy a teret, mint a pici csempék négyzetrács szerű fugái.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos ötletet adnunk a kis fürdőszoba berendezéséhez. Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!

A cikk megírásában közreműködött a Browse.hu és a Goodness.hu lifestyle magazin.

Kapcsolódó cikkek

Mi is az a járórács?!

Mi is az a járórács?!

A járórács tulajdonképpen fényáteresztő fém, ezt a tulajdonságát több területen ki is használják.

Tippek kutyabarát otthon kialakításához

Tippek kutyabarát otthon kialakításához

Hasznos tippek kutyabarát otthon kialakításához.

Így készülnek a szőnyegek

Így készülnek a szőnyegek

Az alábbiakban bemutatunk néhány izgalmas technikát.