Fogszabályozás

Néhány információ, amit érdemes tudni a fogszabályzásról.
Fogszabályozás - ekkor szükséges

A fogszabályozás a mostani időben egyre népszerűbbé vált kezelés. Célja, mint közel minden fogászati beavatkozásnak: a szép, ápolt és egészséges fogsor. A mosoly a mimika elengedhetetlen része, ami nagyon fontos szerepet játszik a különböző élethelyzetekben. A szépen rendezett fogak pedig a mosoly nélkülözhetetlen hozzátartozói.

Kinek van szüksége fogszabályozásra?

Az ember fogsora a gyermekévek során nem biztos, hogy a megfelelő módon alakul ki. Éppen ezért is fontos, hogy minél korábban sor kerüljön a szükséges fogszabályozásra. A fogszabályozás nemcsak a fiatal generációra jellemző kezelés, hanem felnőtt korban is ugyanúgy alkalmazható. Célszerű a minél korábbi beavatkozás, mert a tejfogak elvesztése után, a maradandó fogak kinövését követően a tinédzserkorban formálható legkönnyebben a fogsor.

A fogszabályozás menete

Az első lépés a fogsor megismerése, a helyzet felmérése. Ezután kerül sor a röntgenfelvételek elkészítésére, ami teljes képet ad a fogsorról. Ezt követően lenyomatot vesznek, aminek segítségével elkészül a fogsor másolata. Csak az előbb felsorolt leletek megléte után lehet megbeszélni a fogszabályozás további részletes menetét – mint például, hogy milyen készüléket helyeznek fel; azt mennyi ideig kell hordani; a felhelyezéshez szükséges-e fogak kihúzása – valamint az egyik legkardinálisabb kérdést, hogy mennyibe fog mindez kerülni.

Az előkészületek után kerül fel a fogszabályozó készülék, és kezdődik meg a felejthetetlen közös élmény. Miután már fent van a készülék, előre egyeztetett időpontokban körülbelül havonta kontrollra kell járni, ahol ellenőrzik a fogszabályozó készüléket és igazítanak rajta.

A harmadik meghatározó fázisa a fogszabályozásnak az állandó, fix készülék lekerülése után az kivehető, éjszakai fogszabályozó alkalmazása. Lényeges az új készülék megfelelő tisztítása is. Azért is számít fontosnak a fogszabályozás ezen szakasza, mert ha nem hordja az ember megfelelően vagy eleget, akkor az előző évek kemény munkája hamar kárba vész.

Bővebb fogászati információkért látogasson el a fogászat.hu oldalra, ahol számos egyéb szolgáltatás mellett az Magyarországon található, fogszabályozással foglalkozó fogászatok listáját is megtalálhatja.

Kapcsolódó cikkek

Ismerd meg a finnek különleges szaunázási szokásait - miért jó szaunázni

Ismerd meg a finnek legkülönlegesebb szauna szokásait

A finnek aztán tudják, hogyan kell szaunázni. Mi is vehetünk tőlük ötleteket.

Erős hajhullás kezelése és mi a legjobb pattanás ellen

Erős hajhullás kezelése és mi a legjobb pattanás ellen

Hogyan befolyásolja a férfiasságot és a kopaszodást?