Szicília

A vadregényes hegyek völgyeiben hangulatos falvak húzódnak meg, s ahol egykoron görög patríciusok nyaraltak, ott ma turisták kerestek felüdülést.
Szicília

Szicíliában elfelejthetjük a telet, novemberben érik a mandarin, januárban a narancs, februárban virágba borulnak az őszibarack- és mandulafák. S egész évben zavartalanul gyönyörködhetünk a pezsgő életű városokban, a hegyes dombos tájban, az ókori építményekben, az Etna káprázatos tűzijátékában. Főleg a turisztikai utószezonban nagy vonzerőt jelent a tenger október végéig fürdésre csábító kék vize is.

A legnagyobb olasz sziget fővárosának alapjait hajdan a föníciaiak rakták le. Palermo a történelem folyamán többek között, karthágói, római, gót, bizánci, szaracén, normann, Anjou-, spanyol, Bourbon- uralom alá került, s hódítói mind rányomták bélyegüket. Így a bájos kis tereket, a piazzákat barokk paloták fogják közre, a 12. századi templomon arab felirat ékeskedik, közelében évszázados zsinagóga és normann templom áll.

Szicíliai legfőbb építészeti értékeit a jó állapotban fennmaradt görög és római műemlékek jelentik.

Agrigento görök szentélyeiben az ókorban érezheti magát a turista. A Héra templom áldozati oltára, a Concordia-szentély, Herkules temploma mitológiai világot idéz.

Siracusa, melyet 734-ben a korinthosziak alapítottak, a görögök legjelentősebb gyarmatvárosa volt. Itt élt Arkhimédész, korának legnagyobb matematikusa és fizikusa, s itt dolgozta ki híres törvényét.

Taormina az antik idők óta kedvelt üdülőhely. A görög patríciusvilláktól lenyűgöző kilátás nyílik a tengerre és a görög színházra, melynek méltó hátteret kínál az Etna. S ki ne akarná megmászni Európa legmagasabb vulkánját, melynek ormát októbertől májusig hó borítja. Oldalában olíva, narancs terem, és az oleanderek, eukaliptuszok illatát messzire sodorja a szél.

Kapcsolódó cikkek

Olaszország, Szicília

Olaszország, Szicília

A világ minden táján kedvelik Olaszországot.

Berlin

Berlin

Európa egyik legizgalmasabb helye, Berlin.

Hotel Bonvino Wine & Spa - Badacsony

Hotel Bonvino - Éld át Badacsonyt!

Egy remek borszálloda: Hotel Bonvino.