A legszebb, hajóval megközelíthető horvát tengerpartok

Ha igazán egyedi, és kevésbé zsúfolt horvát tengerpart megtalálása a cél, akkor érdemes lehet motorcsónakot bérelni és kezünkbe venni az irányítást.
A legszebb, hajóval megközelíthető horvát tengerpartok

Ha igazán egyedi, és kevésbé zsúfolt horvát tengerpart megtalálása a cél, akkor érdemes lehet motorcsónakot bérelni és kezünkbe venni az irányítást. Mutatunk 5 olyan horvát tengerpartot, ami könnyen és gyorsan elérhető, és biztos, hogy elámulunk majd a szépségétől!

A horvát tengerpart mentén több, mint 1000 sziget létezik, így végtelen lehetőséget rejt akár vitorlázásra, jachtos kirándulásra, akár motorcsónak kirándulásra adjuk a fejünket. Található ezen szigetek között alig lakott terület és buliközpont is, így először mindenképp érdemes azt eldönteni, hogy mi a célunk. Ebben a listában most olyan szigeteket mutatunk be, amelyek között mind a kettő megtalálható, hogy könnyebb legyen választani!

Horvátország legszebb strandjai

  1. Brač

Brač egy valódi paradicsom: kevesen ismerik, így nem lehet óriási tömegre számítani. Aprókavicsos strand, amely körül hihetetlen élmény vitorlázni és hajózi. Split városából körülbelül 50 perc elérni, Makarskából pedig körülbelül egy óra. Ha igazán nagyszerű élményre és kristálytiszta vízre vágyunk, akkor a Lučice strand meglátogatása ajánlott.

A félsziget egyébként az Adriai-tenger harmadik legnagyobb szigete, körülbelül 15 ezer lakossal. Hatalmas levendulamezőkkel rendelkezik, így érdemes júniusban vagy júliusban ellátogatni. Lehetőségünk van egy felejthetetlen búvárkodásra, ugyanis mindent lehet látni a kristálytiszta vízben, így semmiképp ne maradjon ki a programból.

  1. Rab szigete

Rab szigetén található az Adriai-tenger leghomokosabb tengerpartja. Ez a horvát tengerpart azért is különleges, mert igazán változatos a táj. Karszthegység alkotja a területét, ezért egyik vége kopasz kőrengeteg, másik vége pedig mediterrán fenyves által borított. A horvát tengerpart legnagyobb homokos strandja is itt található, a neve Rajska Plaža – „Paradicsom-part”, és nem is véletlen az elnevezés. Maga Rab városa a 11. században épült, és négy gyönyörű harangtornya is, amely csodálatos látnivalót biztosít.

  1. Hvar szigete

Hvar délen található, a negyedik legnagyobb sziget, és a buli élet egyik legjobbja. Rengeteg bár található, és mindenhol pálmafák vesznek körül minket. Türkizkék öblök, levendulamezők, csodálatos épületek - utóbbi annak is köszönhető, hogy 400 évig tartozott a Velencei Köztársasághoz. Emiatt erős olasz stílus figyelhető meg az építészetben. Velencei paloták, tengerparti bulik várnak minket ezen a gyönyörű szigeten, legfőképp Hvar városában. Érdemes még a Pakleni szigeteket is felkeresni innen indulva, ami egy valódi mediterrán zöld sziget. Kristálytiszta vizű öblei annyira eldugottak, hogy sok tengerparton akár egyedül is lehetünk.

Hajóval szintén a Split kikötőből tudjuk megközelíteni. Ha a cél egy felejthetetlen utazás Horvátországban egy jachton, amelyet mi magunk vezethetünk, akkor érdemes motorcsónak bérlésre adni a fejünket, és Splitből indulni.

  1. Pag sziget - Novalja

Novalja maga Horvátország Ibizája, ahol olyan DJ-k is rendszeresen megfordulnak, mint Tiesto vagy Paul Van Dyk. A Zrce strandon bárok, szórakozóhelyek, tengerparti bulik várnak finom koktélokkal, miután napközben kipihentük magunkat. Az olyan szórakozóhelyek, mint az Aquarius, Kalypso vagy Noa Club biztosan a legvadabb mediterrán bulikba juttatnak el minket.

Ha motorcsónak bérlés után neki indulunk Novaljának, akkor közel 3 órás menetidővel érdemes számolni, és Rijeka kikötőjéből, vagy Rab szigetéről tudunk indulni. Utóbbi esetén körülbelül 45 perces menetidővel számoljunk, így érdemes lehet először Rab szigetét meglátogatni egy kis pihenésre, majd tovább folytatni utunkat Pag szigetére, a buli fővárosába!

  1. Lopud

Lopud egy aprócska és eldugott sziget, fehér homokos tengerparttal és zöld dombokkal. Ókori épületek tarkítják a látképet, és a Sunj strand nemcsak, hogy pihenésre, de búvárkodásra is ideális, ugyanis akár 100 méterre a parttól is bemehetünk sekély vizének köszönhetően. Lopud szigete Dubrovnikból 55 perc alatt elérhető hajóval, és csodálatos látvány vár minket útközben és partraszállás után is!


Mit csináljunk Horvátországban?

Horvátországban legfőképp a búvárkodás, sznorkelezés az elterjedt, hiszen olyan vízi élővilággal találkozhatunk, mint sehol máshol. Mindez annak a türkizkék víznek köszönhető, amely mélyére szinte szabad szemmel is lelátunk. Bármelyik szigetet is választjuk, szánjunk 1-2 napot a felfedezésére, a növényzet és az élővilág megismerésére. Nagyon fontos ugyanis, hogy a tengerparti nyaralás mellett szánjunk időt arra, hogy a természetben is feltöltődjünk. Emellett a horvát tenger gyümölcseit, koktélokat, a bárokat se hagyjuk ki, hiszen a gasztronómia is csodás meglepetéseket tartogat számunkra. Horvátország is népszerű borairól, így borkóstolást is ejtsünk útba!

Kapcsolódó cikkek

Reykjavík

Reykjavík

A titkok nélküli hely: Reykjavík.

Ciprus - tippek, látnivalók, szállás, hotel

Ciprus - legendák szigete

Cipruson nem csak napozhatsz, remekül szórakozhatsz is.

Bali - mennyei egy sziget!

Bali - mennyei egy sziget!

Ha hazánkban hullik a hó és nyári forróságra vágysz, irány Bali!