Francia Polinézia

Francia Polinézia - A földi paradicsom. A magasba szökő pálmák tövében apró, levelekkel fedett kunyhók sorakoznak. Előtte karcsú lányok járják kecses táncukat.
Francia Polinézia, Tahiti - aminek minden utazó bakancslistáján szerepelnie kell

Maeva! Így üdvözlik a vendégeket a vidám polinéz emberek a Föld másik oldalán, a Csendes-óceán közepén, egy távoli szigetvilágban, amelyet Francia Polinéziaként ismerünk.

A szigetvilághoz tartozó Tahitit Óceánia ékkövének nevezik, hiszen a természet nem fukarkodott itt a szépséggel. A kéklő óceánból kiemelkedő zöld sziget sziklatornyait felhőgomolyag burkolja be, a hegyekből a trópusi növények között folyókká duzzadnak a patakok, s ezernyi szikrázó csillámmal vízesésként zúdulnak alá.

A lagúnák és korallzátonyok között oly kristálytiszta a víz, hogy a horgászok szinte a kiszemelt hal szájába lógathatják a horgot. Az átlátszó vízen kecses csónakok siklanak, a csónakokból hajukban, nyakukban virágdíszt viselő lányok, fiúk integetnek vidáman a parton állóknak. No igen, e szigetek egyet jelentenek a szépséggel, vidámsággal.

Tahiti örökké vidám népe ihlette meg a nagy francia festőt, Gauguint is, akinek villája ma is áll Punaauina közelében.

Papeete, Francia Polinézia fővárosa nyüzsgő, zajos város, a francia és a polinéz életmód sajátos keverékét tükrözi. Az utcákon, az üzletekben francia feliratok olvashatók, a kikötőbe pedig érkeznek a finom trópusi gyümölcsökkel, virágokkal megrakott hajók.

S bármerre járunk Tahiti, Moorea és Bora Bora környékén, káprázatos sziklaalakzatok, barlangok, zuhatagok, színpompás trópusi növények, festői korallképződmények, tengeri szökőkutak varázsolják el a látogatót

Tahiti tengerparti, óceánparti szállások itt.

Kapcsolódó cikkek

Punta Cana, Dominikai Köztársaság - tengerparti, karibi nyaralás, a legjavából

Dominikai Köztársaság

A turisták egyik legkedveltebb paradicsoma: Dominikai Köztársaság.

Hotel Bonvino Wine & Spa - Badacsony

Hotel Bonvino - Éld át Badacsonyt!

Egy remek borszálloda: Hotel Bonvino.

Bali - mennyei egy sziget!

Bali - mennyei egy sziget!

Ha hazánkban hullik a hó és nyári forróságra vágysz, irány Bali!