Miért szeressük a rongyszőnyeget? 6 okunk is van rá

Miért szeressük a rongyszőnyeget? 6 okunk is van rá.
Miért szeressük a rongyszőnyeget? 6 okunk is van

A rongyszőnyeg soha nem volt még ennyire népszerű, mint manapság. Sokan kedvelik, de azért még elég népes azok tábora, akik ódzkodnak ilyen szőnyeggel dekorálni az otthonukat. Senkit sem szeretnénk meggyőzni, mindössze a rongyszőnyegek néhány előnyét mutatjuk be.

A lakás sok pontjára helyezhető

Sok esetben okoz fejtörést, a lakás melyik helyiségébe, milyen szőnyeg illik. Nem mindenkinek telik lakberendezőre, így az emberek többségének saját tapasztaltból kell rájönnie, hogy melyik szőnyeg, melyik helyiségbe passzol leginkább. Vagy pedig sokat kell az interneten kutakodni, míg végre megtudjuk, hogy egyes szőnyegek az ebédlőben, a nappaliban, a folyosón, vagy a hálószobában mutatnak jól. A rongyszőnyeg egyik pozitív tulajdonsága, hogy sok helyiségben remek benyomást kelt. Leteríthetjük a konyhában, a folyosón, a fürdőszobában, de még a hálószobában is, amennyiben színben és textúrában illik a helyiség bútoraihoz és kiegészítőihez.

Nem drága, és tisztítani is könnyű

A rongyszőnyeg voltaképpen mindenki álmait beteljesítheti, legyen szó férfiról, vagy nőről. Hiszen manapság a házimunka egy olyan tevékenység, amelyet a férfiak és a nők is végeznek. A rongyszőnyeget lehet gépben is mosni és a szárítógépben is szárítani, így nem okoz nehézséget a tisztítása. Ráadásul nem terheli meg a költségvetést sem, hiszen jóval kedvezőbb áron hozzá lehet jutni, mint más szőnyegekhez. Sok háztartásban ez is lényeges szempont, amikor új szőnyeg vásárlására kerül sor.

Sokféle stílussal remekül passzol

A rongyszőnyeg hallatán sokan valamilyen régi stílusra asszociálnak, pedig nem kellene. A rongyszőnyeg még a legmodernebb lakásokba is illik, hiszen némi lágyságot visz a letisztult formákkal rendelkező lakásba. A rusztikus és a vinatge stílusú lakások kiváló dekorációs elemei is lehetnek. Egy fontos szempontot kell csupán figyelembe venni. A rongyszőnyeg színét, textúráját és mintázatát. Ha sikerült a színek és a stílus tekintetében döntenünk, és végre leterítjük a lakásban a rongyszőnyegeinket, csak egy dolog miatt leszünk elégedetlenek. Hogy miért nem korábban vásároltunk ilyen csodás szőnyegeket a lakásunkba?

Allergiásoknak nagyszerű választás

A rongyszőnyegek, pontosabban a pamutból készült rongyszőnyegek ideális választás azok számára, akik allergiától szenvednek. A másik érv, ami emellett a szőnyeg mellett szól, hogy akár hetente is kimoshatjuk a szőnyeget, ami egy allergiás ember számára remek hír, hiszen így a szőnyegben nem gyűlik hosszú hetekig a por és az állatszőr, vagy más, allergiát kiváltó anyag, dolog.

Kis lakásba ideális térelválasztó

A rongyszőnyeggel tereket alkothatunk, ha kicsi a lakásunk. Nagyszerűen elválaszthatunk a segítségével helyiségeket és teremthetünk a lakásunkban olyan sarkokat, helyiségeket, amelyek korábban nem voltak a lakásunk részei.

Nagyobb lakásban helyiséget köthetünk össze

A nagy lakásban néha jól jönnek az olyan ötletek, amelyekkel a helyiségeket összeköthetjük. Erre nagyon alkalmas a rongyszőnyeg. Ha ilyen célból vásárolunk rongyszőnyeget, ebben az esetben is ügyeljünk a színek harmóniájára.

Kapcsolódó cikkek