Találkozásunk a Balaton legfinomabb eperszörpjével, a Spájz Eperszörppel

Már online is rendelhető.
Találkozásunk a Balaton legfinomabb eperszörpjével, a Spájz Eperszörppel

Ki ne szeretné az epret, amely piaci megjelenése sokunknak egyet jelent a nyár kezdetével. Fragaria vesca, azaz magyarul az eper, különlegesen zamatos illatának köszönheti elnevezését. Az eper nagy földrajzi alkalmazkodóképessége és elterjedése miatt szinte a világ minden országában megtalálható. Szerencsére hazánk is remek feltételekkel rendelkezik ahhoz, hogy ezt a zamatos gyümölcsöt ne kelljen a világ másik feléről importálni, de érdemes odafigyelni a nevelés körülményeire, hiszen a legjobb feltételek biztosítása esetén a növény meghálálja a gondoskodást. Jó hír, hogy a hazánkra jellemző telet is jól viseli, csak az egy-egy nagyon hosszú ideig tartó erős mínuszokat nem kedveli különösen akkor, ha nincs hó. Vastagabb hótakaró alatt több hétig is bírja. Érdemes még tudni róla, hogy vízigényes növény, így a hazai csapadékviszonyokat figyelembe véve folyamatos öntézést igényel a kívánt terméshozam elérése érdekében.

Felhasználási területe nagyon széles. Például az ókori Rómában szépségmaszkot készítettek belőle, de alacsony kalóriatartalma miatt kiváló nassolnivalónak minősül önmagában is. Nagyon gyakran készül belőle fagylalt, lekvár, sütemény, de salátákra feltétként is első osztályú. Amire érdemes odafigyelni az az, hogy vásárlás, vagy szüretelés után, ha nem kerül azonnal elfogyasztásra, vagy felhasználásra, gyorsan hűtőszekrénybe kell tenni, de lehetőség szerint 2-3 napnál ne tároljuk tovább, hiszen kiváló minőségéből minden nappal csak veszít.

Jól tudja ezt Bálint Endréné Ildi, a Spájz Szörp „édesanyja”, aki sok éves tapasztalattal a háta mögött készíti szerintünk a Balaton-felvidék legfinomabb szörpjeit, köztük a Spájz Eperszörpöt. Azt mondja, hogy a titok a mindig friss, zamatos és egészséges eperszemek mellett abban rejlik, hogy semmilyen egyéb adalékanyagot nem tartalmaz az édes nedű. „Néha negatív kommentként megkapjuk a közösségi oldalainkon, hogy miért kerül ennyibe pl. a Spájz Eperszörpünk? Aki már kóstolta, tudja, hogy mi a különbség az 5-600 Ft-os szörpökhöz képest. És ami a legkellemesebb a dologban, saját vásárlóink kelnek a „védelmünkre”. De gondoljunk csak bele, ha kimegyünk a piacra, mennyibe kerül 100g eper? Ugye! Ha csak valódi gyümölcsből készül egy szörp, máris jobban értjük, hogy más áron lesz kapható, mint a szín- és ízfokozóval készült változat. És akkor az ízbeli különbségről még nem is beszéltünk!”

Minket abszolút meggyőzött az íz teszt! A Spájz Eperszörppel egyébként egy szűk baráti összejövetel keretében találkoztunk (véletlenül), de mint kiderült házigazdánk már törzsvásárlónak számít. A Spájz Szörp a vírushelyzet miatt tavaly elindította webshopját is (www.spajzszorp.hu), ahonnan akár 48 órán belül házhoz kapod a választott szörpjeidet. Érdemes figyelni a közösségi oldalaikat is, hiszen a fiatal, magyar vállalkozócsalád mindig valami újdonságon és folyamatosan friss ajánlatokon töri a fejét a Balaton partján, Keszthelyen.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen akciós újság gyűjtőoldalak vannak - Akciósújság.hu, Akcióleső, Kimbino, Újságomat, Kaufino, Akciós-Újság.hu

Akciós újságok egy helyen

Néhány kattintással elérhető minden kedvező ajánlat.

Arabica és robusta: mi a különbség, melyik a jobb kávé?

Arabica és robusta: mi a különbség, melyik a jobb kávé?

Azt sok kávéfogyasztó tudja, hogy alapvetően két kávéfajtával találkozhatunk a boltok polcain, arabicával, valamint robustával, azt viszont már kevesebben, hogy mi is a különbség a kettő között – akit érdekel a megfejtés, az mindenképp olvasson tovább!