Pici a konyha? Süss kicsiben! Itt a minisütő!

Sokaknak okoznak gondot a kisebb lakásokban a szűk terek.
Pici a konyha? Süss kicsiben! Itt a minisütő!

Az ilyen esetek okos megoldásokat kívánnak, hogy az embert ne temessék maguk alá a bútorok, illetve a mindennapos használati tárgyak. Szerencsére sok olyan eszköz van, amik segítségével rengeteg helyet lehet spórolni – ilyen például a minisütő, ami a hagyományos típushoz képest sokkal kevesebb helyet foglal, de tudja ugyanazt, amit nagyobb változata.

A minisütők ugyanakkor nem egyformák, eltérő lehet például, hogy milyen funkcióik vannak pontosan. Akár egy alapdarabot, akár egy kicsit „okosabbat” keresel, az Alza oldalán garantáltan megtalálod a neked való minisütőt!

Mi is az a minisütő pontosan?

Egy kicsi, kompakt méretű sütő, aminek nem kell nagy hely a konyhában, nem is kell beletervezni a konyhabútorba, nem kell neki hely a pult alatt. Sőt, be sem kell építeni. Egész egyszerűen megfogod, és amikor szükséged van rá, felteszed a pultra vagy akár az asztalra, bedugod, és már működik is. Amikor pedig éppen nem kell, nyugodtan felrakhatod kihúzott állapotban a szekrény tetejére, hogy ne foglalja a helyet a konyhádban fölöslegesen.

De lehet ebben rendesen sütni?

Abszolút! A minisütőben ugyanúgy megsüthetsz bármit, mint a nagytesójában, legfeljebb a mennyiségek kisebbek. Éppen ezért, egy többfős családnak nem biztos, hogy annyira jó választás, de egy 1-2 fős háztartást simán kiszolgál. Mindezt úgy, hogy nincs állandóan útban, nem kell kerülgetni, így maximálisan helytakarékos, és tökéletes választás például garzonokba, vagy kis konyhájú panellakásokba.

A minisütőkkel a megszokott módon süthetsz, de akár grillezhetsz is, készíthetsz melegszendvicset, pizzát stb. Tudod szabályozni a hőfokot, lehet rajta időzítő hangjelzéssel, de akár automatikus kikapcsolásra is képes lehet.

Az extra funkciók már a pontos típustól függnek. Ahogy említettük, vannak alapkészülékek, de olyanok is, amik nagyon sok mindent tudnak, csak rajtad múlik, hogy ezek közül melyiket választod. Ha kicsi a konyhád, ne kerülgess egy hatalmas sütőt, válassz kisebbet – hidd el, sokkal kényelmesebb lesz!

A fotó forrása:

Sinn P. Photography / Shutterstock.com

Kapcsolódó cikkek

Mi a helyzet a kannabisz olajjal?

Mi a helyzet a kannabisz olajjal?

A cikkben a kannabisz olaj kerül terítékre.

Céget szeretnél alapítani? Jó, de milyet?

Céget szeretnél alapítani? Jó, de milyet?

A cégalapítás előtt állók gyakran dilemmában vannak, hogy milyen céget is alapítsanak.

Arabica és robusta: mi a különbség, melyik a jobb kávé?

Arabica és robusta: mi a különbség, melyik a jobb kávé?

Azt sok kávéfogyasztó tudja, hogy alapvetően két kávéfajtával találkozhatunk a boltok polcain, arabicával, valamint robustával, azt viszont már kevesebben, hogy mi is a különbség a kettő között – akit érdekel a megfejtés, az mindenképp olvasson tovább!