Válts szakmát, képezd magad! – OKJ tanfolyamok széles választékban

Budapest, Székesfehérvár, Veszprém, Tatabánya, Miskolc, Győr, Szekszárd, Kecskemét, Kaposvár, Szeged, Pécs is tanfolyamokkal vár.
Válts szakmát, képezd magad! – OKJ tanfolyamok széles választékban

Sokan úgy szeretnek szakmát választani, ha tudják, hogy az egyes képzésekhez milyen készségek és képességek szükségesek, hiszen így könnyebben el tudják dönteni, hogy az adott szakma, képzés passzol-e hozzájuk, vagy érdemes inkább másba fektetni a pénzt és az energiát.

A cikkünkben olyan képzéseket mutatunk be, amelyeket a Minerva 90 Kft. szervez, mégpedig több városban is: Budapest, Székesfehérvár, Veszprém, Tatabánya, Miskolc, Győr, Szekszárd, Kecskemét, Kaposvár, Szeged, Pécs. A cikkben felsorolásra kerülnek az OKJ tanfolyamok, és néhánynál megmutatjuk azt is, hogy többé-kevésbé milyen készségek és képességek szükségesek az egyes szakmákhoz.

Egészségügyi OKJ képzések

Az egészségügyi OKJ képzéseken belül ezekre a tanfolyamokra lehet jelentkezni: egészségügyi kártevőírtó - és fertőtlenítő tanfolyam, egészségügyi gázmester tanfolyam, fertőtlenítő - sterilező tanfolyam, gyógymasszőr tanfolyam, gyógyszerkiadó szakasszisztens tanfolyam, gyógyszertári asszisztens tanfolyam.

Az egészségügyben dolgozók legfontosabb képességei, készségei és kompetenciái: szaktudás, minőségre, pontosságra, szabályszerűségre törekvés, empátia, önkontroll, kapcsolatteremtő képesség, logikus gondolkodás, szociobilitás.

Gépészeti OKJ képzések

A gépészeti OKJ képzés keretén belül a következő szakmákat lehet kitanulni: emelőgép kezelő tanfolyam, építő és anyagmozgató gép kezelője tanfolyam, földmunkagépkezelő tanfolyam, targoncavezető tanfolyam.

Informatikai OKJ képzések

Ezen a képzésen belül informatikai rendszerüzemeltető tanfolyamra lehet jelentkezni.

Az informatikai rendszerüzemeltető egyik kiemelt képessége a szaktudása, de emellett még más készségekre, képességekre és kompetenciákra is szüksége lehet: információkeresés, analitikus és fogalmi gondolkodás, logikus gondolkodási képességek, összefüggések megértése, koncentráció, figyelem, kommunikációs képességek.

Kereskedelmi OKJ képzések

A kereskedelmi OKJ képzések a következő végzettségek megszerzését teszik lehetővé: boltvezető, eladó, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, raktáros.

Milyen képességei, készségei legyenek egy eladónak? Jó kommunikációs készség, pontosság, tanulékonyság, jó szervezőkészség, csapatszellem, kreativitás, jó alkalmazkodó képesség.

Közgazdasági OKJ képzések

A közgazdasági OKJ képzések keretén belül a következő tanfolyamok közül válogathatunk: adótanácsadó, bérügyintéző, közbeszerzési referens, pénztárkezelő és valutapénztáros, pénzügyi-számviteli ügyintéző, pénzügyi ügyintéző, számviteli ügyintéző, társadalombiztosítási ügyintéző, vám -, jövedéki - és termékdíj ügyintéző, vállalkozási mérlegképes könyvelő.

A pénzügyi ügyintéző is természetesen, a szaktudására támaszkodik elsősorban, de emellett nagyon fontos, hogy alapos legyen, illetve emellett törekedjen a minőségre, a pontosságra és a szabályszerűségre. Lényeges, hogy képes legyen figyelni, jó legyen a koncentráció képessége, de a szociabilitás, és a kapcsolatteremtő képesség is lényeges.

Pedagógiai és kulturális OKJ képzések

A pedagógiai és kulturális OKJ képzések elvégzését követően a következő végzettséget/végzettségeket szerezhetjük meg: gyógypedagógiai segítő munkatárs, pedagógiai - és családsegítő munkatárs, kulturális rendezvényszervező.

A kulturális rendezvényszervező néhány képessége, készsége: manuális képesség, figyelem, koncentráció, problémamegoldás, kreativitás, pontosság, szervezőkészség, empátia, együttműködő képesség, kommunikációs képesség.

Szociális OKJ képzések

Aki a szociális OKJ képzések valamelyikére jelentkezik, a következő tanfolyamon vehet részt: kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam, szociális asszisztens, szociális gondozó és ápoló.

A szociális szférában dolgozóknak elsősorban a szociális érzékenységük és a munkaszeretetük az, ami nagyon fontos. Lényeges a szakmai tudás mellett, mások megértése, az önismeret, az önkontroll, a kommunikációs készség, illetve a kapcsolatteremtő készség. És az egyik legfontosabb, az empátia, hiszen a beleérző képesség hiánya, nagy gátja a munkavégzésnek. Kiemelt fontossággal bír még a konfliktuskezelő képesség is.

Ügyviteli OKJ képzések

Ügyviteli OKJ képzésre is lehet jelentkezni. Ennek keretén belül irodai titkár vagy számítógépes adatrögzítő végzettséget lehet szerezni.

Egyéb szakmai képzések

A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. jóvoltából lehetőség van még közösségfejlesztő képzésen, illetve kiskerti növénytermesztő tanfolyamon részt venni.

Egyéb képzések és tréningek

Ebben a kategóriában is nagyon sokféle képzés, tréning közül válogathatunk: stresszmenedzsment képzés, munkavédelmi képviselő alapképzés, munkavédelmi képviselő továbbképzés, konfliktuskezelés tréning, tárgyalástechnika tréning. Egyéb képzési lehetőségek: önismeret fejlesztése tréning, motivációs technikák tréning, vállalkozási alapismeretek tréning, informatikai alapok tréning, állampolgári részvételt erősítő tréning, belső képzés- hatékony munkavégzés a nőközpontokban tréning, intézményi kommunikáció tréning, munka és magánélet összehangolása tréning, munkaerőpiaci reintegrációs képzés, munkajogi alapismeretek tréning, munkavédelmi ismeretek tréning, munkáltatók képzése tréning, szülői kompetenciák fejlesztése tréning, társadalmi partnerképzés tréning és tűzvédelmi ismertetek tréning.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen akciós újság gyűjtőoldalak vannak - Akciósújság.hu, Akcióleső, Kimbino, Újságomat, Kaufino, Akciós-Újság.hu

Akciós újságok egy helyen

Néhány kattintással elérhető minden kedvező ajánlat.

A tökéletes karácsonyi ajándék 4 ismérve

A tökéletes karácsonyi ajándék 4 ismérve

Mit vegyünk karácsonykor? Melyik, milyen a legjobb ajándék?