Babaholmik, amiket imádnak az anyukák

Akad néhány olyan kellék,aminek a nevét az édesanyák imába tudnák foglalni.
Babaholmik, amiket imádnak az anyukák

Az alábbi kisokos segítségével kívánunk azoknak a kismamáknak segíteni, akik még nem tapasztalták ki, hogy mik azok az eszközök, amik nagyban megkönnyíthetik a mindennapjaikat. Ahány baba, annyi szokás persze, de egy próbát mindenképpen megér, hiszen a gyereknevelésben abszolút igaz, hogy sok kicsi sokra megy, és ez a sok kis segítségnél is így van.

Akadnak olyan kádbetétek, amik segítenek a baba testét megtartani, így nekünk nem kell egyensúlyozni, miközben mosdatunk is, hanem akár az egyik kezünket teljesen felszabadíthatjuk. Kész őrület, de valóban így van, mindemellett kellően puha, hogy ne csak nekünk, hanem a picinek is örömet okozzon.

Az alvás minden gyerekes család életében kardinális kérdés, ahogy az aggodalom is. Amikor a babák még csak tanulják a mozdulatokat, ismerkednek saját testük működésével, néha egészen hajmeresztő dolgokat művelnek. Talán nem újdonság, hogy ezekben az időszakokban a kék foltok megjelenése, a púpok szinte mindennapossá válnak. Próbáljuk a lakást a leginkább bababiztossá tenni, a puha szőnyegek a földön, a kiságyban elhelyezett fonott rácsvédő, a gyerekzárak mind sokat segítenek majd.

Elemes hinta. Ez tipikusan olyan eszköz, amit nem szeret mindenki. Akadnak olyan gyerekek, akik egy percet sem tudnak nyugton tölteni benne, azonnal eltörik a mécses, ha a hintába kerülnek. A másik csoport viszont azoké, kik imádják, ezt pedig mi is imádni fogjuk, mert olyan lesz, mintha kaptunk volna egy segédet, akik néha kicsit segít pihentetni a kezeinket a ringatás közben.

Hasonlóan áll a helyzet a hordozókendővel is, mert ugyan sok anya próbálja ki ezt az egyszerű és nagyon praktikus megoldást, sajnos nem rajong érte minden baba. Hiába a közelség, a testmeleg, hiába szabadulna fel a kismama mindkét keze, ha a pici nem szívesen változik bébikenguruvá. Aki viszont tudja alkalmazni, az mindenképpen használja ki, hogy akár két kézzel intézheti az otthoni teendőket, bevásárlást, sőt, szinte bármit, hiszen amellett, hogy már a tudat is üdítő, a gyakorlat még inkább az lesz.


Kapcsolódó cikkek

Arabica és robusta: mi a különbség, melyik a jobb kávé?

Arabica és robusta: mi a különbség, melyik a jobb kávé?

Azt sok kávéfogyasztó tudja, hogy alapvetően két kávéfajtával találkozhatunk a boltok polcain, arabicával, valamint robustával, azt viszont már kevesebben, hogy mi is a különbség a kettő között – akit érdekel a megfejtés, az mindenképp olvasson tovább!

Pici a konyha? Süss kicsiben! Itt a minisütő!

Pici a konyha? Süss kicsiben! Itt a minisütő!

Léteznek már olyan, kicsi, kompakt méretű sütők, amiknek nem kell nagy hely a konyhában.

Céget szeretnél alapítani? Jó, de milyet?

Céget szeretnél alapítani? Jó, de milyet?

A cégalapítás előtt állók gyakran dilemmában vannak, hogy milyen céget is alapítsanak.