Az elegáns öltözködés 4 szabálya

Az elegancia minden nő számára fontos.
Az elegáns öltözködés 4 szabálya

Az elegáns öltözködés 4 szabálya

Az elegancia minden nő számára fontos. Az elegáns viselethez szükségeltetik némi kifinomultság. Ahhoz, hogy elegánsan és ízlésesen nézzünk ki, nem elegendő csak a ruházatra odafigyelni. Fontos az összhang is. Ennek megteremtését szolgálja a megfelelő ékszerek viselése, de a ruhával harmonizáló smink és a frizura is segít megteremteni az egyensúlyt és a tökéletes megjelenést. Az elegáns öltözék időtlen, vagyis akár 10 év múlva is felvehetjük ugyanazokat a ruhadarabokat, akkor is stílusosak maradunk. Most lássuk, hogy milyen szabályokat szükséges ahhoz betartani, hogy elegánsak legyünk és ragyogóan nézzünk ki.

A ruha anyaga elsődleges

Ahhoz, hogy 10, vagy akár 20 év múlva is bátran viselhessünk egy-egy ruhadarabot, fontos, hogy jó anyagból készüljön, azaz strapabíró legyen. Egy elegáns nőnek szüksége van olyan ruhákra, amelyek gyapjúból, szövetből, lenből és selyemből készültek. Ezek az anyagok szinte előkelővé varázsolják a megjelenést. Ezekből az anyagokból a ruházat divatos része meg is van oldva, hiszen a legelőkelőbb kosztümöket, blúzokat és ingeket vásárolhatjuk meg, amelyek sokat lendíthetnek a kinézetünkön.

Az elegancia színei

Milyen színű ruhákat viseljen egy elegáns nő? Nos, a nagy mintás, élénk színű ruhák nem csak kihívók és figyelemfelkeltők, de nem is sugallanak elegáns megjelenést, így jól tesszük, ha elfelejtjük azokat. Az elegáns színek szolidak, ettől is lesznek olyan különlegesek. Milyen színű ruhákat vásároljunk, hogy elegánsak legyünk és komoly benyomást keltsünk? Részesítsük előnyben a fehér, a bézs, a sötétkék, a fekete, a szürke és a krémszíneket.

A kiegészítők, mint a sál, vagy öv már lehet kissé merészebb színű. Egy vörös sál, vagy egy sárga öv megbontja az elegáns öltözék egyszerűségét, azonban az ilyen kiegészítők mégsem rombolják az összhatást, sőt így lesznek az öltözék egyes darabjai harmóniában egymással.

Milyen legyen a szabása?

Az elegáns megjelenés se nem túl laza, se nem túl kihívó. Mit is jelent ez? Az elegáns öltözéknek nem szabad túl szorosnak, testhez állónak lennie, de az sem jó, ha túl lezser és a ruhadarabok szinte lötyögnek az illetőn. A szoknya nem érhet nagyon térd fölé, de a bokáig érő szoknya sem elegáns. A nadrágnak egyenes lehet csak a szabása, vagyis klasszikus, egyszerű legyen. Az elegáns női ruha sorába tartozik a blézer, az ing vagy a pulóver. Ezen ruhadaraboknál is követelmény, hogy takarják a csípőt, vagyis ne villanjon ki a has, de a hosszú, laza felsőket el kell felejteni. Az inget mindig be kell tűrni a szoknyába, vagy a nadrágba. A női felsők nyakkivágása legyen klasszikus V-nyakú, vagyis ne mutassanak túl sokat az adott hölgy dekoltázsából.

A megfelelő kiegészítők

Az ékszerek közül bármit lehet viselni. Elegánssá főként az ezüstből, vagy az aranyból készült ékszerek varázsolnak bennünket. Nagyon jó kiegészítő a sál, amely készülhet selyemből, és a sál lehet nagy mintázatú, illetve élénk színű is. A cipőről sem szabad elfeledkeznünk. Az elegáns cipő is lehet lapos talpú, de akkor ne a vászon, hanem például a bőrcipőt részesítsük előnyben. A színének minden esetben harmonizálni kell a ruházat és a többi kiegészítő színvilágával. Ha kedvet kaptál az eleganciához és az elegáns megjelenéshez, szemezgess kedvedre egy webáruházban, ahol bizonyára találni fogsz számodra megfelelő ruhadarabokat és kiegészítőket a női kollekciók közül.

De ne csak az öltözködésedre figyelj, kozmetikus meglátogatása is ajánlott bizonyos időközönként.

Kapcsolódó cikkek

Vezesse könnyebben vállalkozását a Marketplace platformmal

Vezesse könnyebben vállalkozását a Marketplace platformmal

A nagykereskedelemmel foglalkozó vállalkozók tudják, hogy nem könnyű új ügyfeleket szerezni.

Babaholmik, amiket imádnak az anyukák

Babaholmik, amiket imádnak az anyukák

Nem csak a hihetetlenül cuki ruhácskákról lesz szó.