Mit tegyünk, ha nincs kéznél vagy nem használható a gyári töltő utazáskor?

A laptopok esetében mindig jó, ha kéznél van a töltő, hiszen az akkumulátor sem bírja a végtelenségig.
Mit tegyünk, ha nincs kéznél vagy nem használható a gyári töltő utazáskor?

Könnyen megeshet azonban, hogy a nagy sietségben valahogy mégis elfelejtődik magunkkal vinni a töltőt. Ilyenkor érdemes észben tartani, hogy mit tegyünk ha nincs kéznél vagy nem használható a gyári töltő utazáskor.

Hogyan tölthetjük az akkumulátort?

A laptop akkumulátorok üzemideje alapvetően az alábbi tényezőtől is függ:

· kapacitás,

· hardver típusa,

· telepített és használt programok,

· energia beállítás stb.

Ezek miatt, illetve a technológia végessége miatt is az akkumulátorokat néhány óra használat után tölteni kell, vagy hálózati áramforrásról kell üzemeltetnünk a gépeket.

Azonban mivel hosszú utazások során nem mindig van mód a készülék egyszerű töltésére, ezért alternatív megoldásokat kell találni. A hagyományos laptoptöltő az elektromos hálózatra csatlakoztatható eszköz, mely átalakítja a megfelelő feszültségre az áramot és vezeték segítségével eljuttatja a töltőcsatlakozón keresztül az energiát a laptophoz. Ezen felül azonban más egyéb lehetőségeink vannak a mobil gép akkumulátorának feltöltésére.

Alternatívák laptop töltéshez

A laptop töltésnek több alternatív lehetősége is van ma már, akkor is ha épp utazás közben lennénk. Ezek az alábbiak lehetnek:

· napelemes töltő

· Power bank, külső akkumulátor

· autós töltő

Napelemes laptoptöltő

A napelemes töltők a nap energiáját alakítják át elektromos árammá. A laptopok töltésére kétféle napelemes eszközt használhatunk. Az egyik a nagyméretű napelemtábla, mely akkumulátor nélkül, közvetlenül tölti a gépeket, a másik, valamivel praktikusabb, a hordozható akkumulátorral ellátott egység. Az ilyen napelem a beépített akkumulátorát tölti, amikor éppen van elegendő napfény, szükség esetén pedig erről az akkumulátorról tölthető a mobil eszköz beépített telepe.

Külső akkumulátor

A külső, akkumulátor alkalmazása jó és kényelmes megoldásnak tűnhet. Azonban tudnunk kel, hogy ezek a telepek csak néhány órányi működést biztosíthatnak, azonban amikor a hordozható akkumulátor töltődik, a laptop attól függetlenül is üzemelhet, nincs helyhez kötve. A technológia fejlődésének köszönhetően egyre vékonyabb, könnyebb és jobb teljesítményű telepek készülnek.

Autós laptop töltők

Talán a legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha autóval utazunk, hiszen a szivargyújtó meglehetősen jó áramforrás lehet. A jármű elektromos rendszerére is kétféle módon csatlakozhatunk rá. Az egyik megoldás, hogy vásárlunk egy kifejezetten a laptopunk számára gyártott autós töltőt, mely a szivargyújtóról egyenesen a gépet tölti.

Szerencsére az autós laptop töltők kínálata igen szélesnek mondható, így ma már minden laptophoz megtalálhatjuk az ideális megoldást ezen a téren.

Összegezve:

Az utazás közben tehát ha autóval utazunk, akkor egy autós töltő lehet a megoldás, más esetben a külső akkumulátor lehet még egy biztos megoldás, de akár egy tartalék akkumulátor is megoldhatja a problémánkat.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen vagy Te is? Tipikus Whatsapp profilképek

Mit fed fel rólad a Whatsapp profilképed? (1.rész)

Naponta egy új szelfi, fotó egy kisbabáról, kutyáról vagy egy tájkép. Mit árul el egy Whatsapp-profilkép a felhasználóról?

Gamescom 2024 Köln - infók, szállás, hotel

Gamescom 2024 Köln

A 370 ezer embert vonzó tömegrendezvény a vírus alatt online zajlott.

Találkozás a Facebook Thread-del

Facebook Thread

Egymással összefüggő, összekapcsolt posztokat tehetsz ki.