Mire költhetjük el a bitcoint?

2009-ben robbant be a köztudatba a bitcoin nevű kriptovaluta, óriási sikereket elérve, a három évvel ezelőtti mélypontja óta pedig újra a csúcson van. Hallani szinte már mindenki hallott róla, és habár a működése nem mindenki számára egyértelmű, az iránta való érdeklődést ez nem befolyásolja.
Mire költhetjük el a bitcoint?

Az viszont tagadhatatlanul igaz, hogy még az üzletben aktívan résztvevők sem tudják biztosan minden esetben, hogy mire használhatják fel a bitcoinjaikat. A nagy árfolyammozgás, ami a legismertebb kriptovaluta esetében igen jelentős általában, sokakat eltántorít, mások viszont ennek ellenére is büszkén vállalják a kereskedelmi aktivitást.

Mivel egy roppant innovatív és előremutató fizetőeszközről van szó, rengeteg cég dönt úgy, hogy ennek a folyamatosan fejlődő és változó dolognak a részese akar lenni, és vállalja a nagy ingadozások ellenére is, hogy elfogadóhellyé avanzsálnak. Az sem elhanyagolható a lufiság képzetének felszámolásában, hogy mindeközben már létezik olyan ország a valós világban, egészen pontosan Salvador, ahol törvényes fizetőeszközzé emelték a bitcoint. Így talán az sem meglepő, hogy az amerikai vállalatoknak ma már a harmada elfogadja a kriptovalutákat, köztük a legnagyobb márkákkal.

Talán az előbbiekből is kiviláglik, már nem csak egy internetes hóbortról van szó. Amiben akár szaktudás, és előzetes ismeretek nélkül is részt vehetünk, ha egy a kereskedelmet megkönnyítő szoftver – itt elérhető: btcloopholepro.com/bg – automatizált változatával mi is részeseivé válunk a bitcoinok világának.

Akadnak olyan cégek, ahol csak online használhatjuk a bitcoinjainkat fizetésre, illetve csak online szolgáltatásra, megint mások valós valutaként kezelik, ezzel is kifejezve a haladó szellemiségét a vállalatuknak. Ez persze nem csak a tengerentúlon létezik, hiszen Magyarországon is egyre több elfogadóhellyel találkozhatunk. Persze nagyon fontos, hogy meggyőződjünk arról, milyen esetekben, pontosan milyen szolgáltatások, termékek esetében fogadják el a virtuális világ aranyát, de ha rendelkezünk a kellő tájékozottsággal, könnyen eligazodunk majd.





Kapcsolódó cikkek

A legfontosabb Samsung Galaxy Tab-ok - melyek a legjobbak?

A legfontosabb Samsung Galaxy Tab-ok - melyek a legjobbak?

A Samsung Galaxy Tab az egyik legnépszerűbb táblagépcsalád a világon.

Gamescom 2024 Köln - infók, szállás, hotel

Gamescom 2024 Köln

A 370 ezer embert vonzó tömegrendezvény a vírus alatt online zajlott.