7 tény, amit eddig nem tudtál a parfümökről

Soha ne fújj parfümöt a hajadba!
7 tény, amit eddig nem tudtál a parfümökről

Mindannyian szeretjük a kellemes illatokat, és a Parfüm című film is sokunkban idézhet fel emlékeket. A legtöbben mégsem tudjuk, milyen izgalmas tények kapcsolódnak az üvegcsébe zárt illatokhoz. Lássunk néhányat ezek közül, az Alza jóvoltából.

1. A parfüm nem tesz jót a hajnak

Sokan a hajukat is bepermezik vele, hogy kellemes illatot árasszon. A túlzott parfümözés azonban kiszáríthatja, töredezetté teheti a hajat a parfümök alkoholtartalma miatt.

2. Meghosszabbíthatod a parfüm hatását, ha a pulzuspontokra fújod

Ahelyett, hogy parfümfelhőbe burkolóznál, fújd inkább a pulzuspontjaidra - azokra a pontokra, ahol az ereid a legközelebb vannak a bőrödhöz! Az ilyen pontok meleget sugároznak, és tartósabbá teszik az illatot. Többek közt a fülcimpák mögött, a csukló és a könyök belső oldalán, valamint a nyak tövében találhatóak.

3. Ugyanaz az illat eltérő lehet két különböző személyen

Nincs két ember, akinek egyforma lenne a testkémiája, amivel a parfüm érintkezésbe lép. A környezet, az izzadás mértéke, de még az adott személy diétája is befolyásolhatja, kinek milyen illata lesz tőle.

4. Nem érdemes egyszerre háromnál több parfümöt megszagolni

Az ember orra ugyanis könnyen telítődik az illatokkal, így nem fogja tudni kellőképpen értékelni az új aromákat. Jobban jársz, ha három után szünetet tartasz, és a felsőd, vagy egy tál kávébab megszagolásával “semlegesíted” az ingereket (utóbbi sok illatszerboltban elérhető).

5. A parfümök ma már nem igazi virágokból készülnek

Amióta tömegtermelésre álltunk át, már nincs elegendő virág a világon, hogy kiszolgálja a keresletet. A virágokat szintetikus anyagokkal helyettesítik, ami duplán előnyös: óvja a környezetet, és a parfüm élettartamát is növeli.

6. A férfi parfümöket nem csak férfiak viselik

Meglepő módon a férfiaknak szánt illatok egyharmadát is nők vásárolják meg. Az igazság az, hogy kevés eredendően férfias vagy nőies van egy illatban, minden attól függ, hogyan viseli az ember.

7. Fontos hidratálót használni, mielőtt kipróbáljuk a parfümöket

A parfüm tovább marad meg, jobban beszívódik és jobban el is terül a hidratált bőrön.

Kapcsolódó cikkek

Igazítsuk parfümünket az évszakokhoz!

Igazítsuk parfümünket az évszakokhoz!

Az illatokra is igaz, hogy nyáron és télen más esik jól.