Igazítsuk parfümünket az évszakokhoz!

Kár lenne vitatkozni, kétségtelen tény, hogy akadnak megrögzött fagylalt rajongók, akik akár a legnagyobb téli hidegben is képesek hódolni szenvedélyüknek, és gombóc számra nyalják a jeges finomságot.
Igazítsuk parfümünket az évszakokhoz!

Ezzel együtt is tagadhatatlan, hogy az emberek java a hidegebb hónapokban jobban kedveli a melegebb, fűszeresebb, édesebb ízeket, és szívesebben gurít le egy teát, mint egy hideg limonádét. Nincs ez másként az illatok esetében sem!

Új kezdet egy új évszakban

Sokan ragaszkodnak a régóta használt parfümjükhöz, és nincs az a pénz, amiért lecserélnék azt. Néha pedig nem árt a változatosság, még csak hűtlenségről sincs szó, pusztán arról, hogy bizony a környezetünk hatással van ránk, és ez az ízlésünkre is igaz. Ezt úgy értjük, hogy a tavasz beköszöntével a könnyedebb, virágos, üde és friss illatok esnek jobban, nyáron is ezeket, esetleg gyümölcsös, citrusos illatokat részesítjük előnyben, amik mint egy frissítő fuvallat vannak jelen a bőrünkön – kivétel erősíti a szabályt. Eközben ősszel, majd télen is már a mélyebb, dúsabb jegyek népszerűek, a fűszeresebb, orientális, édesebb, esetleg gyümölcsös illatok, amikben esetleg még jelen van a pézsma, a szantál, a vanília. A férfi parfümök körében hasonló tendencia figyelhető meg, a fás, fűszeres, keleties illatok kerülnek előtérbe ezekben a hónapokban. Nem kell tartani az édesebb változatoktól sem, ne féljünk, ha a parfümünkben van egy kis édesebb felhang, attól még nem változunk egy nyakkendős vattacukorrá!

Az alapokon ne változtassunk!

Nagyon kicsi lesz az esélye, hogy rosszul döntünk, ha az alaptípusán nem változtatunk a parfümünknek. Ezt úgy értjük, hogy próbáljunk meg a személyiségünknek megfelelően választani, maradjunk hűek önmagunkhoz, mert hiszen például a sportosabb illatok között is vannak könnyedebbek és nehezebbek, ahogy virágos illatból is találunk lehelet finomságút, de akár olyat is, amitől misztikus orchidea farmnak érezzük majd magunkat. Ha megtaláltuk az igazit, hagyjuk, hogy a téli illatunk körülöleljen, és vezesse érzékeinket az új évszakban!

Szöveg: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Rövidnadrág, sportfelső, sportruházat - Tchibo

Rövidnadrág, sportfelső, sportruházat

A Tchibo webáruház kínálatából szemezgettünk.

5 ok, hogy miért viselj tanzanit ékszereket!

5 ok, hogy miért viselj tanzanit ékszereket!

Ékszert több okból is viselhet az ember. Az esztétikus megjelenésen túl érzelmi, figyelemfelkeltő, kommunikációs, de egészségügyi, vagy más gyakorlati célokból is díszíthetjük magunkat velük.

Ezeket szerezd be az idei fesztiválszezonra!

Ezeket szerezd be az idei fesztiválszezonra!

Női short nélkül ne indulj bulizni! Mutatjuk, hogy mire lesz szükséged ahhoz, hogy minden feltétel adott legyen életed legjobb bulijához.