5 ok, hogy miért viselj tanzanit ékszereket!

Ékszert több okból is viselhet az ember. Az esztétikus megjelenésen túl érzelmi, figyelemfelkeltő, kommunikációs, de egészségügyi, vagy más gyakorlati célokból is díszíthetjük magunkat velük.
5 ok, hogy miért viselj tanzanit ékszereket!

Az ásványoknak és drágaköveknek kiváltképp jelentős az ezoterikus erejük, de színszimbolikai hatásukkal is számolnunk kell, amikor kiválasztjuk egyiket-másikat. Drágaköves ékszereket több, mint csinos, sőt kifejezetten hasznos is hordani! Ismerjük meg lépésről lépésre a legszebb ásványokat az ekszerakcio.hu-val karöltve, hogy aztán céltudatosan dönthessünk a belőlük csiszolt drágakövek mellett az ékszervásárlás során! Kezdjük a legritkábbal, amíg van belőle: 5 ok, miért viseljünk tanzanit ékszereket!

1. A legritkább drágakő

A tanzanit a XX. század drágaköve. Az 1960-as években vált ismertté a világ számára, amikor a Tanzániában élő maszáj pásztorok megmutatták azt és lelőhelyét egy drágakő-kereskedőnek, Manuel d' Souzanak, aki egyenesen a Tiffany and Co. akkori vezetője elé vitte az újszerű követ. Az először olivinnek vélt ásványról alapos analízisek során kiderült, hogy egy különleges, előtte soha nem látott, kékeslilás zoizit, amely az anyahegység vulkáni tevékenységének következtében alakult ki.

Az ibolyaszín szépség pillanatok alatt hódította meg a világot. A hirtelen támadt nagy kereslet miatt azonnal elindult a vadászat további lelőhelyek után. Ezek az expedíciók, tanzanit szempontjából, máig eredménytelenek maradtak! A világon egyedül Tanzániában, a Kilimanjaro közelében, a Merelani-hegység lábánál bányásszák a tanzanitot a mai napig. Jelenleg még közel 20 évre elegendő mennyiséget vélnek a szakemberek a felszín alatt rejtőzni, ami folyamatosan emeli az ibolyaszín ásvány, így a belőle készült tanzanit ékszerek értékét.

Ha igazán ritka, pontosabban a legritkább drágakő mellett szeretnénk dönteni, akkor nem kell tovább gondolkodnunk: a tanzanit a mi ásványunk!

2. A kék és lila duettje

Előfordulásán kívül még a színe miatt is a ritkaságok közé tartozik. A kék és a lila egyedülálló kombinációjában, ibolyaszínben pompázik a tanzanit. Ezen túlmenően megfigyelhető rajta a pleokroizmus jelensége. Az az ásványtulajdonság, mely során a követ különböző tengelyek mentén csodálva eltérő színeket mutat.

A lilás kék árnyalat miatt viszonylag könnyen megkülönböztethető a többi kék ásványtól, mint az akvamarintól vagy a kék zafírtól.

3. Az új kezdetek köve

Bár még nincs több száz éves múltja, az utóbbi 60 év elegendő volt ahhoz, hogy a tanzanit körül is kialakuljon egy ezoterikus hiedelemvilág. Hazájában a maszáj törzsek az új kezdetek kövének tartják, ezért gyermekek születésekor, illetve házasságkötések alkalmával adják ajándékul. Európában eljegyzési gyűrűk drágaköveként vált népszerűvé.

4. Mentális erőlöket

A színszimbolikával is kapcsolatba hozható a tanzanit ezoterikus ereje. A kék színnek köszönhető, hogy a tanzanit viselésével eredményesebben teljesítünk mentális megmérettetéseken. Vegyünk fel tanzanit fülbevalót vagy nyakláncot vizsgák, felvételik alkalmával! Állásinterjúra szinte előírás, hiszen a kék árnyalat a hűséget, megbízhatóságot sugároz. Gyakran kerülhetünk olyan szituációba, ahol mediátorként kell helyt állnunk. Egy tanzanit nyaklánccal vagy kitűzővel, fülbevalóval mindkét féltől meg fogjuk kapni a szükséges bizalmat, és magabiztosan fogjuk meghozni a legmegfelelőbb döntést.

A tanzanit lila árnyalata a józanságot, éberséget garantálja, valamint szinén erősíti a mentális teljesítőképességet. A lila a titokzatosság, misztikum színe, mely különleges varázst ad viselőjének.

5. Misztikus elegancia

Szintén a tanzanit egyedi színkombinációjának köszönhető a belőle áradó elegancia. Fehérarany, platina vagy akár ezüst ékszerbe fogatva emelkedett, kissé hűvös, de annál méltóságteljesebb eleganciát kölcsönöz tulajdonosainak.

Legyen része az öltözetünknek üzleti vacsorák, megbeszélések, előadások, felszólalások alkalmával. Merítsünk belőle bátran eleganciát, szellemi erőt, amely magabiztosságot, így sikert fog eredményezni.

Az ibolyaszín tanzanit a világ legritkább ásványa. Ha csak egy aprócska drágakövet tartalmazó ékszert engedhetünk meg magunknak, ne bánjuk, viseljük bátran, büszkén! A tanzanit támogató ereje így is el fog érni bennünket!

Kapcsolódó cikkek

5 ok, hogy miért viselj tanzanit ékszereket!

5 ok, hogy miért viselj tanzanit ékszereket!

Ékszert több okból is viselhet az ember. Az esztétikus megjelenésen túl érzelmi, figyelemfelkeltő, kommunikációs, de egészségügyi, vagy más gyakorlati célokból is díszíthetjük magunkat velük.

Rövidnadrág, sportfelső, sportruházat - Tchibo

Rövidnadrág, sportfelső, sportruházat

A Tchibo webáruház kínálatából szemezgettünk.

Ezeket szerezd be az idei fesztiválszezonra!

Ezeket szerezd be az idei fesztiválszezonra!

Női short nélkül ne indulj bulizni! Mutatjuk, hogy mire lesz szükséged ahhoz, hogy minden feltétel adott legyen életed legjobb bulijához.