5 ok, amiért minden férfinak szüksége van nyakkendőre

A férfiak jelentős hányada még mindig nem visel nyakkendőt olyan eseményeken, amelyeken pedig kellene, illene. A nyakkendő öltöztet, stílust ad és olyan megjelenést biztosít, amelyet semmi mással talán nem lehet elérni. Hogy miért is fontos a nyakkendő a férfiak számára, hogy miért is olyan fontos ez a kiegészítő? Mutatjuk a válaszokat!
5 ok, amiért minden férfinak szüksége van nyakkendőre

Karizmatikusabbá tesz

Manapság, ha bárhol körülnézünk, olyan egyforma öltözködésű embereket látunk. Szinte minden fiatal ugyanolyan ruhákban mászkál az utcákon, csak kevés férfit lehet látni elegánsan felöltözve és persze nyakkendőben. Pedig egy nyakkendő igazán karizmatikussá varázsol és teljesen átformálja a személyiséget.

Tiszteletet sugároz és parancsol

Az elegáns öltözet nem csak szép, de valahogy tekintélyt is parancsol, tiszteletet vált ki másokból. Persze nem csak a nyakkendő, hanem ezzel együtt a gondosan kiválasztott ing és az öltöny is ugyanezt a hatást váltja ki.

Magabiztosságot sugall

Az a férfi, aki nyakkendőt visel és jól is hordja azt, sokkal nagyobb magabiztosságot sugároz magából. Nem csak a nők kedvelik a magabiztos férfiakat, de a férfiak is, hiszen inspirálja, ösztönzi őket, hogy ők is ilyenek legyenek.

Professzionalizmust mutat

Egy-egy munkahelyen szinte kötelező az elegáns megjelenés. Ha még nyakkendőt is öltesz az ingedhez, mindenki tisztelni fog és te is a professzionalizmust fogod sugallani. Ily módon sokkal komolyabban vesznek az alkalmazottaid, az üzleti partnereid és a munkatársaid.

Nagyszerű kiegészítő

Ha olyan munkahelyen dolgozol, ahol kötelező az elegáns megjelenés, akkor a nyakkendő lehet az egyik remek kiegészítő, amelyet viselhetsz. Természetesen, csokornyakkendőt is hordhatsz, éppúgy elegánssá varázsol, mint a hagyományos társa.

Milyen anyagút válassz?

A nyakkendő egy olyan kiegészítő, amellyel bátran lehetsz kreatív és a személyiséged is kifejezheted. A nyakkendő választásnál fontos szempont, hogy az adott nyakkendő milyen anyagból készült. Dönthetsz a selyem nyakkendő mellett, amely egy puha, fényes szálakból álló anyag, amely anyagnak köszönhetően a nyakkendő tökéletesen beállítható.

Poliészterből is készítenek nyakkendőt. Ez az anyag ellenáll a víznek és a szennyeződésnek. Ezek a nyakkendők kevésbé törékenyek, mint a selyem nyakkendők és a teljes élettartamuk során remekül megtartják a színüket.

A nyakkendő készülhet pamutból. A pamut egy jól lélegző anyag, így az év bármelyik részében ajánlott a viselése. A lenszálas nyakkendő is nagyon népszerű. A len egy bolyhos, de erős anyag, ami nyári nyakkendőkhöz ideális. A gyapjú nyakkendők is remekül tartják magukat. Némileg ellenállnak a nedvességnek. A gyapjú nyakkendő elsősorban a téli, hideg hónapokban javasolt.

Kapcsolódó cikkek

5 ok, hogy miért viselj tanzanit ékszereket!

5 ok, hogy miért viselj tanzanit ékszereket!

Ékszert több okból is viselhet az ember. Az esztétikus megjelenésen túl érzelmi, figyelemfelkeltő, kommunikációs, de egészségügyi, vagy más gyakorlati célokból is díszíthetjük magunkat velük.

Igazítsuk parfümünket az évszakokhoz!

Igazítsuk parfümünket az évszakokhoz!

Az illatokra is igaz, hogy nyáron és télen más esik jól.