3 konyhai trükk, amit ismerned kell

A konyhai munkák során, legyen szó akár az alapanyagok előkészítéséről, akár a sütés-főzésről vannak, olyan trükkök, amelyek sokat gyorsítanak az adott munkafolyamaton, valamint biztosítják, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
3 konyhai trükk, amit ismerned kell

A Borsdaralo.hu weboldal szerkesztőinek segítségével 5 ilyen konyhai trükköt gyűjtöttünk össze. Lássuk, is az elsőt!

Fokhagymapucolás, ahogy a séfek csinálják

Ez a módszer valószínűleg ismerős lesz a különböző főzős műsorokból, ahol a profi séfek játszi könnyedséggel bánnak el a fokhagymagerezdek pucolásával. Először egy fej fokhagymát görgess végig a munkalapon úgy, hogy egy kicsit nyomod is közben, ez segít szétválasztani a gerezdeket.

Válassz ki, annyi gerezdet, amennyire szükséged lesz az aktuális fogáshoz, majd helyezz egyet a munkalapra vagy deszkára. Fektess a gerezdre egy kést a lapos oldalával, ezt követően határozottan üss rá. Ez segít leválasztani a héjat a fokhagymagerezdről.

Ha az ütés önmagában kevés volt, akkor vágd le a gerezden lévő sötét részt, ezután már nagyon egyszerű lesz eltávolítani a héjat.

Könnyű és magas amerikai palacsinta

Az amerikai palacsinta sütése során az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a palacsinta kellőképpen magas és habkönnyű állagú legyen. A legtöbb recept szerint a massza tejjel készül, azonban ezt érdemes íróra vagy joghurtra cserélni.

Ezzel a trükkel, rengeteget javíthatunk a tésztánk állagán, ugyanis ezek a savasabb tejtermékek reakcióba lépnek a tésztában lévő sütőporral és szódabikarbónával. A reakció során buborékok keletkeznek, amelyek könnyűvé teszik az amerikai palacsinta tésztáját.

Vaj hozzáadása a krumplipüréhez

A tökéletes krumplipüré lelke a burgonyán túl a vaj, amely biztosítja a selymes, habos állagot, valamint gondoskodik az étel gazdag ízéről is. Nem mindegy azonban, hogy a vajat, hogyan adjuk hozzá a korábban már összetört krumplihoz!

Régóta tartja magát az a tévhit, mely szerint a forró burgonyához, meleg vajat kell hozzáadni, azért, hogy tökéletesen elkeveredjen. Jobb megoldás, ha melegítés közben, kis kockákban adagoljuk a hideg vajat, ezzel a módszerrel jelentősen növelhetjük a püré vajtartalmát.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adunk a konyhai munkákhoz. Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kapcsolódó cikkek

3 konyhai trükk, amit ismerned kell

3 konyhai trükk, amit ismerned kell

Az alábbi konyhai trükkök sokat segíthetnek neked is a konyhában!

Mi a különbség a whisky és a whiskey között?

Mi a különbség a whisky és a whiskey között?

Ez az egy betű nem csak a származás, hanem a lepárlási folyamatok tekintetében is hatalmas különbséget jelent kedvenc italunk létrehozásában.