Most már 5 okod is lesz, hogy megszeresd a rongyszőnyeget

Az emberek sok ok miatt kedvelik a rongyszőnyeget. A legtöbben azért kedvelik ezeket a darabokat, mert ezernyi színben pompáznak, így mindenki megtalálja a kedvére való darabot.
Most már 5 okod is lesz, hogy megszeresd a rongyszőnyeget

Az emberek sok ok miatt kedvelik a rongyszőnyeget. A legtöbben azért kedvelik ezeket a darabokat, mert ezernyi színben pompáznak, így mindenki megtalálja a kedvére való darabot. Mások amiatt teszik le a voksukat a rongyszőnyeg mellett, mert időtállóak, strapabíróak és nagyon könnyen kezelhetők, illetve moshatók. Csak be kell pakolnunk azokat a mosógépbe és egy óra múlva újra az eredeti pompájukban ragyognak. A legtöbb szőnyeg tisztítása macerás, de nem a rongyszőnyegé, sok nő ezért is kedveli annyira. A cikkben 5 okot gyűjtöttünk össze, hogy miért is érdemes rongyszőnyeget vásárolni, miért is olyan közkedvelt darab.

Minden helyiségbe jól passzol

A rongyszőnyegek egyik nagy előnye, hogy minden helyiségbe remekül passzolnak és minden helyiségben meg van a maga funkciója. A konyhában jó meleg szőnyegen állhatunk, amikor ebben a helyiségben tevékenykedünk. A nappaliban remek dekorációs elemként szolgálhat. Az étkezőben, az asztal alatt melegítheti a talpunkat, de az asztal mellett elhelyezett szőnyeg szintén feldobja a helyiség hangulatát. A fürdőszobában praktikus célt szolgál, hiszen nem a hideg padlóra kell állnunk, amikor kiszállunk a zuhanykabinból, hanem a meleg, kényelmes szőnyegen törülközhetünk meg.

Bármilyen enteriőrbe beilleszthető

A rongyszőnyeg másik nagy előnye – kifejezetten emiatt is keresik is sokan a szőnyegáruházakban –, hogy bármilyen stílusú lakáshoz, házhoz illik, azaz bármilyen enteriőrbe beilleszthető. Egy falusias hangulatú, vidéki házban szinte kötelező egy-egy rongyszőnyeget leteríteni, viszont egy modern stílusú lakásban is remekül passzol, hiszen a szigorú egyhangúságot hivatott kicsit megtörni ez a szőnyeg és a komor, már-már merev stílusnak kölcsönöz némi lágyságot, puhaságot.

Nagyon jól lehet a színeket variálni

A rongyszőnyegek másik nagy előnye, hogy rengeteg féle színben és mintázatban kaphatók, így akár minden hónapban megváltoztathatjuk a lakásunk hangulatát és kinézetét, amennyiben a rongyszőnyegeket mindig más – más helyiségben terítjük le. A színeket és a mintákat is lehet variálni aszerint, hogy milyen díszítő elemek, dekorációs tárgyak kaptak helyet a lakásunkban. A dekorációs kiegészítők, mint egy váza, egy falióra, egy festmény, egy – egy díszpárna, csodásan kiemeli az adott tér, helyiség hangulatát és funkcióját, és ezeket a hatásokat csak még tovább fokozhatjuk egy remekül megválasztott rongyszőnyeggel.

Többféle méretben kaphatók

A rongyszőnyegek azért is kerülnek a szőnyeglista élére az emberek körében, mivel szinte minden méretben kaphatók. Akár egy kisebb fürdőszobába, vagy egy nagyobb nappaliba, étkezőbe szeretnénk rongyszőnyeget venni, minden bizonnyal találunk kedvünkre valót, hiszen nem csak többféle színben és mintázatban vásárolhatunk ilyen szőnyeget, de a méretüket illetően is bőséges a választék.

A rongyszőnyeg soha nem megy ki a divatból

A rongyszőnyeg időtálló, azaz minden korban gyártanak olyan rongyszőnyegeket, amelyek a legmodernebb lakásban is megállják a helyüket. A rongyszőnyegek strapabíróak is. Ha vásárolunk egy ilyen szőnyeget, biztos, hogy még évek múlva is jó állapotban lesz, még akkor is, ha különösebben nem vigyázunk arra.

Kapcsolódó cikkek

Ezek az idei év legtrendibb étkező bútorai

Ezek az idei év legtrendibb étkező bútorai

Az étkező bútor kiválasztása bizony nem mindig egyszerű feladat.

Ezek a legnépszerűbb tapéta típusok a lakásba

Ezek a legnépszerűbb tapéta típusok a lakásba

A tapéta népszerű lakberendezési trend a lakástulajdonosok körében, de nem mindig jó okkal.

A megfelelő kilincs kiválasztása

A megfelelő kilincs kiválasztása

Egy új otthon kialakítása vagy éppen a régi felújítása mindig izgalmas, de egyúttal sok kérdést is felvető feladat.