Bővítse szobái számát falazás nélkül!

A lakásokban – kicsikben és nagyokban egyaránt – sokszor jelent megoldást ha hiányoljuk az éles határokat a helyiségek közül, hogy valamilyen térelválasztó elemet használunk.
Bővítse szobái számát falazás nélkül!

Rengeteg típus létezik, sőt valójában bármit felhasználhatunk erre a célra. Polcok, állványok, de akár egy kanapé is funkcionálhat így, ahogy egy függöny, egy erre a célra emelet panel, de akár egy paraván is. Anyagukat tekintve hasonlóan változatosak, üveg, fém, textil, fa, amit csak szeretnénk. De mi van akkor, ha nem ilyen megoldást keresünk, és nem feltétlenül leválasztani akarjuk a helyiségeket, pusztán finoman jelezni a határokat?

Ebben nyújt segítséget a többféle lakástextil is, könnyeden, finoman választja szét a különböző funkciójú részeit az otthonunknak. Ilyen megoldást kínál a szőnyeg, és különösen egy nagyméretű szőnyeg. Nem csak puhaságot, stílust és kényelmet hoz az otthonunkba egy ilyen darab, hanem egyszerűen elhatárolhatóvá teszi a külön lakrészeket is. Gondoljunk csak arra, hogy a konyha és a nappali közötti részt étkezőként használjuk, de nincsen elfalazva a másik két helyiségtől, ha viszont az asztal alá egy nagyobb szőnyeget teszünk, azzal meghatározzuk a terület határait is. Éppígy, ha a gyereknek nincs külön szobája, akkor egy egy szőnyeg lehet a saját birodalma, a játszós területe.

Ez a megoldás különösen akkor szerencsés, ha nem akarunk zsúfolt tereket, éles határokat, de akkor is jó megoldás, ha a lakás fényviszonyai nem teszik lehetővé a térelválasztást, nem akarjuk, hogy sötétebb, túl sok felé darabolt legyen az otthonunk.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Légkondi – Hogyan válasszunk klímát?

Légkondi – Hogyan válasszunk klímát?

A klímaválasztás nem könnyű, de a cikkben ezzel kapcsolatban is adunk néhány tanácsot.

Négy ok arra, hogy miért éri meg alumínium ajtókat és ablakokat választani

Négy ok arra, hogy miért éri meg alumínium ajtókat és ablakokat választani

Ha valaki éppen felújítás, építkezés előtt áll, bizonyára sok fejtörést okoz, hogy milyen nyílászárókat válasszon.