Hogyan válasszuk szekrénysort?

Sokan vágynak jellegzetes stílusú vagy megjelenésű szekrénysorra az otthonukban. Vannak, akik előtt egy konkrét kép lebeg, így a szekrény kiválasztásának folyamata a részletek megfigyelésével kezdődik, hogy azok pontosan legyárthatóak legyenek. Másoknak csak a funkció számít, mivel egyszerűen csak új szekrényekre van szükségük a dolgaik tárolására.
Hogyan válasszuk szekrénysort?

Miután meghatároztuk az új szekrények célját, ideje a konkrétabb kérdéseket is megválaszolni. Hogy megalapozott döntést hozzunk, mindkét esetben alaposan körül kell járni a lehetőségeket.

Egyedi szekrénysor

Az egyedi szekrények a lehető legnagyobb tervezési rugalmasságot biztosítják, és jellemzően a legmagasabb minőséget kínálják a megrendelő számára. Általában ugyanakkor ezek a legdrágább opciók is.

Az egyedi szekrényeknél a tervező és az asztalos munkája határozza meg a végeredmény minőségét.

Félig testreszabható szekrények

A félig testreszabható szekrényeket szélesebb körben használják, mint bármely más típusú szekrényt. Számos cég kínál különféle szekrénysorokat számos lehetőséggel. A testreszabható jelleg leegyszerűsíti mind a tervezési, mind a gyártási folyamatokat, így sok lakástulajdonos számára biztosítja a kellő sokoldalúságot.

A félig testreszabható szekrények valószínűleg nem olyan tartósak, mint az egyedi szekrények. Előfordulhat, hogy a szekrény stílusa elavulttá, vagy legalábbis előnytelenné válik, amikor még ellátja a funkcióját. Ez a félig egyedi szekrények talán legnyilvánvalóbb hátránya.

Az ilyen masszívabb kivitelezése a mindennapos használata során érezhető a legjobban, ha a felületes megfigyelő nem is szúrja ki elsőre.

Raktári szekrények

A garázsokban gyakran használnak raktári szekrényeket, de valószínűleg találkoztunk már velük a fürdőszobákban és konyhákban is. Ezek lehetnek egyszerű, olcsó és tömegesen gyártott szekrények a helyi üzletben, ám más cégek luxuskivitelű raktári szekrényeket kínálnak, ezért ne írjuk le őket.

Legnagyobb előnyük, hogy sokkal olcsóbbak, mint az egyedi gyártású darabok. Hátrányuk azonban a korlátozott méretválaszték. Ez nem mindig nagy baj, például, ha sminkszekrényt választunk, ám ha egy konyhát rendezünk be ilyen szekrényekkel, akkor már kénytelenek leszünk kompromisszumokat kötni.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan díszítsük fel a nappalit? Íme a legfontosabb lépések

Hogyan díszítsük fel a nappalit? Íme a legfontosabb lépések

A ház összes szobája közül a nappali messze az egyik legfontosabb, elvégre ez a helyiség a központja a családtagok közös estéinek vagy a baráti összejöveteleknek.

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Fedezd fel, hogyan teheted otthonodat zöldebbé és élhetőbbé nagylevelű szobanövényekkel! Tippek és trükkök a növények választásához és gondozásához.

Házba költözés – hogyan készüljünk fel

Házba költözés – hogyan készüljünk fel

Bár a csomagolás a költözés szükséges része, számos más feladatot is el kell végezni a költözés előtt.