Hogyan köthető be egy radiátor a fürdőszobába házilag?

Egy radiátor bekötése koránt sem egy egyszerű feladat, így egy profi szakember segítsége a legjobb ebben az esetben. Ennek ellenére, ha rendelkezünk némi ismerettel ezen a területen és biztosnak érezzük tudásunkat akár mi is elvégezhetjük a munkát. Ennek érdekében a mostaniakban rövidebben leírtuk, hogyan köthető be egy radiátor a fürdőszobába házilag.
Hogyan köthető be egy radiátor a fürdőszobába házilag?

Hogyan zajlik egy fűtőtest beépítése?

Elmondhatjuk, hogy egy fűtőtest beépítése esetében számos szabályt kell követnünk és betartanunk. Elsősorban ellenőriznünk kell a szelepeket és azok adaptereit, a csatlakozóknak a felfüggesztő hardvereit, a légtelenítő szelepeket valamint a rögzítő dűbeleket. Ezek mellett elő kell még készítenünk a szerszámokat is.

Szerszámok terén az alábbiakra lesz mindenképp szükségünk:

· mérőszalag

· ceruza

· állítható kulcs

· hollandi anyás

· ütve fúró fúrógép

· csavarbehajtó

Ezeken kívül nagyon fontos még, hogy a szerelési útmutatót figyelmesen elolvassuk és betartsuk azt lépésről lépésre. Majd ha minden említett tényezőt figyelembe vettünk, csakis akkor végezhetünk igazán hatékony munkát. Abban az esetben, ha a falon át kéne helyeznünk a fűtőtestet, akkor a legjobb, ha a teljesítmény a tervezettnél 10%-al több. Valamint ebben az esetben még egy légterelőt polc is szükséges, ami megvédi a falat.

Hová és milyen radiátort tehetünk?

A radiátorok fürdőszobába mindenképp hasznosak, hiszen télen nemhogy csak melegítik a helységet hanem törülközőinket is fűtik egyaránt. Egy fürdőszoba esetében egy radiátor vagy a zuhany vagy a kádunk mellett lesz a legjobb helyen. Ez azért jó megoldás mivel így télen kiszálláskor könnyedén kinyúlhatunk a felmelegített törülközőnkért anélkül, hogy szétfagynánk.

Az elektromos radiátorok esetében nagyon fontos az, hogy a vezetékek védve legyenek. Egy fürdőszobában sok a víz és a pára így fontos, hogy védekezzünk ellenük, hiszen e nélkül akár komoly balesetek is történhetnek. Egyes modelleket központi fűtésről is működtethetünk, de akár még árammal is. Akkor, ha nem tudnánk eldönteni, hogy számunkra melyik is lenne a jobb, akkor dönthetünk egy hibrid megoldás mellett is. Ez annyit tesz, hogy a radiátort használhatjuk egyaránt áramkörről és fűtésről is.

A szárító fűtéssel való összekötése esetében sokat spórolhatunk, így érdemes lehet elgondolkodni rajta. Távfűtés esetében a melegítő funkció sajnos csak októbertől márciusig áll majd rendelkezésünkre. Konvektorra kötés esetében nem kell aggódnunk ez miatt sem, hiszen ilyenkor bármikor bekapcsolhatjuk a radiátort, amikor csak szükségünk van rá. Hasznát vehetjük ennek majd ősszel valamint tavasszal is valamint a spórolás érdekében csak akkor tekerjük fel, ha szükségünk van rá.

Összegezve

Egy fürdőszobába elengedhetetlen egy radiátor, ami a legjobb helyen a kád vagy zuhanyunk közelében lesz. A bekötést legjobb, ha szakember végzi, de ha rendelkezünk a kellő tudással mi is megcsinálhatjuk az utasítások pontos betartásával.

Kapcsolódó cikkek

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Fedezd fel, hogyan teheted otthonodat zöldebbé és élhetőbbé nagylevelű szobanövényekkel! Tippek és trükkök a növények választásához és gondozásához.

Teherautós lomtalanítás és sittszállítás Budapesten és környékén

Teherautós lomtalanítás és sittszállítás Budapesten és környékén

Amennyiben Budapesten és környékén élünk és éppen egy nagy adag sitt elszállításán gondolkodunk, akkor ez a cikk nekünk szól.

Ezek az idei év legtrendibb étkező bútorai

Ezek az idei év legtrendibb étkező bútorai

Az étkező bútor kiválasztása bizony nem mindig egyszerű feladat.