Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

Akár kisgyermeked van, akár óvodást nevelsz, fontos, hogy olyan környezetet alakíts ki a számára, amely inspirálóan hat rá, amely nyugalommal tölti el. Az óvodás gyerekszoba esetében különös figyelmet kell szentelni a felszereléseknek, a berendezéseknek, illetve a kiegészítőknek egyaránt. Nem muszáj azonban hatalmas összegeket költeni a kialakításra, hiszen pár aprósággal is sokat tehetsz azért, hogy egy kellemes kis zugot hozz létre a számára. Lássuk ezeket a kellékeket!
Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

A megfelelő színek használata

Az óvodás lurkók esetében már érdemes figyelembe venni a preferenciáikat, hiszen sokszor már van elképzelésük arról, hogy milyen szobát szeretnének maguknak. Bár kísértésbe eshetsz, azért nem minden kislány szeretne rózsaszín falakat és kiegészítőket, de a kisfiúknál sem biztos a kék szín jelenléte. Pár pasztell apróság azonban mindenkinél elfér, hiszen ezek nem vadítóak, nem vonják el a figyelmet az alvásról. Próbáld meg kerülni a túl színes és rikító falakat, hiszen ezek mellett nem lesz túl kellemes a pihenés. Egy-egy látványosabb tónus és minta azonban nyugodtan bevethető a kisebb tárgyak, kellékek esetében, amelyek egységessé varázsolják a lakóteret.

Textilek a porondon

Nemcsak saját magadnak, hanem bizony a gyermekek számára is fontos, hogy minőségi textileket válogass össze. Mivel a nap egyharmadát biztosan az ágyban tölti, így különös tekintettel kell lenni az itt található kiegészítőkre. A gyerek ágynemű webshop azonban remek lehetőséget ad arra, hogy jól szellőző, puha és kényelmes huzatokat szerezz be otthonra.

Emellett fontos részlete a szobának a szőnyeg, hiszen a kicsik ebben a korban még előszeretettel játszanak a földön, így érdemes vastagabb és strapabíró változatot választanod. Egy vidám és mintás kiegészítő sokat dobhat egy unalmasnak tűnő szobán, így érdemes alaposan szétnézni a hatalmas palettán. Jöhet továbbá egy sötétítőfüggöny, ami szintén nem egy nagy beruházás, mégis sokat tehet azért, hogy az óvodás gyermek otthon érezhesse magát.

Íróasztal és szék az alkotáshoz

Ebben a korban azonban nem feledkezhetünk meg egy minőségi asztalról és székről sem, hiszen a kicsik alkotni már 3-4 évesen szeretnek, később pedig az iskola miatt lesz szükségük rá. Érdemes azonban olyan modellt választani, amit magasságban és dőlésszögben is lehet állítani, így a gyermek szépen lassan megtanul helyesen ülni, így elkerülhetőek a későbbi gerincbántalmak. Az óvodások így kreatív tevékenységekre, rajzolásra, festésre használhatják az erre kialakított sarkot a szobában.

Összegezve

Egy óvodás gyermek szobájába tehát nincsen szükség túl sok kiegészítőre, hiszen ők még sokat játszanak a földön, illetve bőven töltenek időt az ágyban is. Érdemes tehát úgy összeválogatni a berendezéseket és a kellékeket, hogy azok minőségiek és tartósak legyenek. Egy vastag szőnyeg, egy asztal és egy szék, illetve pár színes elem bőven elegendő egy otthonos gyerekszobához.

Kapcsolódó cikkek

A megfelelő kilincs kiválasztása

A megfelelő kilincs kiválasztása

Egy új otthon kialakítása vagy éppen a régi felújítása mindig izgalmas, de egyúttal sok kérdést is felvető feladat.

Teherautós lomtalanítás és sittszállítás Budapesten és környékén

Teherautós lomtalanítás és sittszállítás Budapesten és környékén

Amennyiben Budapesten és környékén élünk és éppen egy nagy adag sitt elszállításán gondolkodunk, akkor ez a cikk nekünk szól.