Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

Akár kisgyermeked van, akár óvodást nevelsz, fontos, hogy olyan környezetet alakíts ki a számára, amely inspirálóan hat rá, amely nyugalommal tölti el. Az óvodás gyerekszoba esetében különös figyelmet kell szentelni a felszereléseknek, a berendezéseknek, illetve a kiegészítőknek egyaránt. Nem muszáj azonban hatalmas összegeket költeni a kialakításra, hiszen pár aprósággal is sokat tehetsz azért, hogy egy kellemes kis zugot hozz létre a számára. Lássuk ezeket a kellékeket!
Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

A megfelelő színek használata

Az óvodás lurkók esetében már érdemes figyelembe venni a preferenciáikat, hiszen sokszor már van elképzelésük arról, hogy milyen szobát szeretnének maguknak. Bár kísértésbe eshetsz, azért nem minden kislány szeretne rózsaszín falakat és kiegészítőket, de a kisfiúknál sem biztos a kék szín jelenléte. Pár pasztell apróság azonban mindenkinél elfér, hiszen ezek nem vadítóak, nem vonják el a figyelmet az alvásról. Próbáld meg kerülni a túl színes és rikító falakat, hiszen ezek mellett nem lesz túl kellemes a pihenés. Egy-egy látványosabb tónus és minta azonban nyugodtan bevethető a kisebb tárgyak, kellékek esetében, amelyek egységessé varázsolják a lakóteret.

Textilek a porondon

Nemcsak saját magadnak, hanem bizony a gyermekek számára is fontos, hogy minőségi textileket válogass össze. Mivel a nap egyharmadát biztosan az ágyban tölti, így különös tekintettel kell lenni az itt található kiegészítőkre. A gyerek ágynemű webshop azonban remek lehetőséget ad arra, hogy jól szellőző, puha és kényelmes huzatokat szerezz be otthonra.

Emellett fontos részlete a szobának a szőnyeg, hiszen a kicsik ebben a korban még előszeretettel játszanak a földön, így érdemes vastagabb és strapabíró változatot választanod. Egy vidám és mintás kiegészítő sokat dobhat egy unalmasnak tűnő szobán, így érdemes alaposan szétnézni a hatalmas palettán. Jöhet továbbá egy sötétítőfüggöny, ami szintén nem egy nagy beruházás, mégis sokat tehet azért, hogy az óvodás gyermek otthon érezhesse magát.

Íróasztal és szék az alkotáshoz

Ebben a korban azonban nem feledkezhetünk meg egy minőségi asztalról és székről sem, hiszen a kicsik alkotni már 3-4 évesen szeretnek, később pedig az iskola miatt lesz szükségük rá. Érdemes azonban olyan modellt választani, amit magasságban és dőlésszögben is lehet állítani, így a gyermek szépen lassan megtanul helyesen ülni, így elkerülhetőek a későbbi gerincbántalmak. Az óvodások így kreatív tevékenységekre, rajzolásra, festésre használhatják az erre kialakított sarkot a szobában.

Összegezve

Egy óvodás gyermek szobájába tehát nincsen szükség túl sok kiegészítőre, hiszen ők még sokat játszanak a földön, illetve bőven töltenek időt az ágyban is. Érdemes tehát úgy összeválogatni a berendezéseket és a kellékeket, hogy azok minőségiek és tartósak legyenek. Egy vastag szőnyeg, egy asztal és egy szék, illetve pár színes elem bőven elegendő egy otthonos gyerekszobához.

Kapcsolódó cikkek

Milyen típusú párna a legjobb az alváshoz?

Milyen típusú párna a legjobb az alváshoz?

A legjobb párnák az alvási pozíciótól függően különböznek.