Ezek az idei év legtrendibb étkező bútorai

Az étkező bútor kiválasztása bizony nem mindig egyszerű feladat. Nem elég, ha mutatós, fontos, hogy kényelmes is legyen, ráadásul ügyelnünk kell rá, hogy jól illeszkedjen az étkeződbe. Legújabb cikkünkben igyekszünk egy kis iránymutatást adni neked, melyek a legfelkapottabb étkezőszékek és asztalok 2021-ben.
Ezek az idei év legtrendibb étkező bútorai

Praktikum és megjelenés

Sokan nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget az étkező bútoroknak, hiszen viszonylag rövid időtartamig tartózkodunk a helyiségben. De gondoljunk bele egy kicsit mélyebben ebbe a kérdésbe. A meghitt családi étkezések alkalmával sokszor előfordul, hogy hosszabb órákra is elnyúlik az az időtartam, amit az étkezőasztal körül töltünk. Ezért fokozottan fontos, hogy ne csak megjelenésében tündököljenek bútoraink, de megfelelő komfortosságot is biztosítsanak. Senki sem szeret órákat eltölteni egy kényelmetlen széken igaz?

Erre a célra remek választás a bársony étkezőszék, amely nem csak ránézésre kényelmes, akár órákat is el tudunk üldögélni rajta, anélkül, hogy kényelmetlenné válna.

Stílusok gyűrűjében

A piacon fellelhető lakberendezési stílusok bőséges palettájával találkozhatunk. Ezek közül megemlítjük a leginkább ismert és kedvelt változatokat, hogy segítsünk elképzelni a te otthonodba, pontosan melyik étkező bútor a legjobb választás.

Lássuk is a loft lakberendezési irányzat fő sajátosságait. Iparos vagy indusztriális stílus, mely a leginkább kedveltek közé tartozik napjainkban. Nagy belmagasság, tágas terek jellemzik ezt az irányzatot. Gyakran előfordul, hogy a különböző helyiségeket is csak a bútorok választják szét egymástól. Anyagválasztéka masszív erőt sugároz. Nem ritka egyébként, hogy bizonyos enteriőrben kombinálják a loft asztalt, a szintén népszerű skandináv étkezőszékekkel. A két stílus fúziója néha lehengerlően gyönyörű belső teret alkot.

Modern

Meleg színek, szellős és világos terek, a magasfényű bútorok és letisztult formák jellemzőek erre az irányzatra. Attól függetlenül, hogy valami modern, még nem összekeverendő a skandináv vagy az indusztriális stílussal. A díszítés tekintében leginkább a felesleges, giccses és funkció nélküli dekoráció mellőzése jellemző még erre az irányzatra. Szemben például a mindent bele bohém stílussal.

Skandináv

A skandináv otthont leginkább a nagy ablakokról, a világos, fénnyel teli enteriőrről és a természetes anyagok használatáról ismerhetjük fel. Fából is általában a világosabb színű anyagok kerülnek előtérbe. A dekoráció oldaláról már egy kicsit több teret enged a rendkívüli népszerűségnek örvendő stílus, itt már a színesebb tárgyak is szóba jöhetnek. Érdekesség, hogy amikor mélyebben tanulmányozott a skandináv stílust hamar ráébredünk, hogy kialakulása egyfajta szükségesség volt, hiszen az északi országokban sokkal rövidebbek a nappalok és ritkán van világos. Ebből következően fontos volt, hogy minél több fény jusson be a lakásba és szintén szükségessé vált, hogy a világosság a bútorok színén is teret kapjon.

Összesséségben lehengerlően gyönyörű és letisztult a skandináv étkező, mely nem véletlenül rendkívüli népszerűségnek örvend.

Klasszikus stílus

Az egyik legjobb tulajdonsága ennek a stílusnak, hogy soha nem megy ki a divatból:) Fontos szempont a minőség és a tartósság. Ezek a bútorok nem ritka esetben tömör fából készülnek. A töretlen és időtlen elegancia képviselője az irányzat, ezért is mondhatjuk el róla, hogy napjainkban is nagy népszerűségnek örvend.

Reméljük, hogy sikerült inspirálunk ezzel a cikkel és egy kis irányt mutatnunk, ha új étkező bútor vásárláson gondolkoznál.

Kapcsolódó cikkek

Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

Egy óvodás gyermek számára nincs szükség túl sok mindenre, elegendő pár jól megválasztott berendezés és kiegészítő. Elmondjuk melyek ezek!