5 tipp a következő szarvas vadászat élményéhez

Néhány tipp sokat segíthet abban, hogy a következő szarvasvadászata sikeres legyen.
5 tipp a következő szarvas vadászat élményéhez

Az első ezek közül az, hogy figyeljen a széljárásra. A szél az egyik legnagyobb meghatározója annak, hogy hol tartózkodnak a szarvasok. Próbálja meg a megközelítést a szarvasok szél felől tervezni. Fontolja meg azt is, hogy több szarvasbőgőt állítson fel ugyanazon a helyen. Így minimálisra csökkentheti a szarvasok útvonalának és táplálkozóhelyeinek szaglását.

Másodszor, végezzen kutatást. Ha magánterületre megy, tájékozódjon a hatályos szabályokról. Sok államban eltérőek a szabályok, ezért mindenképpen tájékozódjon a helyi önkormányzatnál mielőtt vadászni indul. Függetlenül attól, hogy hol vadászik, mindenképpen alakítson ki baráti kapcsolatot a földtulajdonossal. Feltétlenül tájékoztassa őket arról, hogy vadászni készül, és tartsa naprakészen a bérleti szerződését.

A műholdképek használata nagyszerű módja annak, hogy többet tudjon meg egy új vadászterületről. Ezen információk felhasználásával azonosíthatja a potenciális szarvaságyakat és természetes tölcséreket. Ezt az információt arra is felhasználhatja, hogy eldöntse, hol állítson fel egy földi vakondot vagy egy faállványt. Így meg tudja majd határozni, hogy a szarvasok mikor mennek ki étkezni vagy pihenni. Használhat műholdas felvételeket is, hogy jobban megértse a terület terepviszonyait, mielőtt elindul.

Egy másik tipp a szarvasvadászathoz az, hogy figyeljen a szélre. Ha a terep dombos, érdemes lehet átgondolni a szakadékokban való vadászatot. Ez kényelmetlen a szarvasok számára, és kevésbé teszi kedvezővé a területet a szarvasok mozgásához. Egy összecsukható fűrészt is használhat, hogy segítsen kivágni az útjába kerülő fákat és egyéb akadályokat. Végül, mielőtt elhagyja az erdőt, ismerje meg a szél irányát. Ha a szél nyugatról fúj, akkor válasszon olyan helyet, amely a széllel szemben van. Ez előnyt jelent majd a szarvasok vonzásában.

Végül ne feledje, hogy a lövést még azelőtt megtervezze, mielőtt a szarvas megérkezik. Készüljön fel arra, hogy a szarvas különböző irányokból érkezik, és álljon pozícióba. Győződjön meg róla, hogy gyakorolja a fegyver felhúzását különböző szögekből. Győződjön meg róla, hogy semmi sem lesz a lövés útjában. Aztán, ha meglátja a szarvast, visszamehet és átnézheti, hogy megtervezze a következő lépését.

Mint minden vadászati vállalkozásnál, az időzítés a legfontosabb. A szarvasok reggel és este aktívabbak, mint napközben, ezért a legjobb, ha olyan területeken vadászik, amelyek közel vannak az etetési területekhez. Így nagyobb eséllyel láthatja a bakokat természetes élőhelyükön.

Egy másik fontos tipp a szarvasvadászathoz, hogy maradjunk szagmentesek. A szarvasok nagyon érzékenyek a szaglásra, ezért meg kell győződnie arról, hogy szagmentes. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de fontos, hogy ezt tegye, függetlenül attól, hogy hol vadászik.

Kapcsolódó link: https://vadasz.bolt.hu

Kapcsolódó cikkek

5 tipp a következő szarvas vadászat élményéhez

5 tipp a következő szarvas vadászat élményéhez

Néhány tipp sokat segíthet abban, hogy a következő szarvasvadászata sikeres legyen.