Tiszavirágzás - A Tiszavirág Fesztivál

Szolnokon komplett fesztivál épült a virágzó folyóra, ez a Tiszavirág Fesztivál, amely másabb, mint a megszokott zenés rendezvények.
Tiszavirág Fesztivál - Szolnok

A szolnoki Tiszavirág Fesztivál kb. június utolsó előtti hetében zajlik, minden évben. A közel egyhetes vigasságot nem érdemes összevetni a manapság divatos fesztiválokkal. Az alföldi városban megrendezett esemény sokban különbözik ezektől a rendezvényektől. Fontos eltérés, hogy ingyenes, családias és barátokat összehozós, teljesen más a hangulata, koncepciója, mint a csápolós tömeg rendezvényeknek.

Az idén kamaszkorúvá vált Tiszavirág Fesztivált Szolnok legszebb részén, a Tisza parti sétány mellett tartják, több helyszínen. A nagyszínpadot és a Maláta teret a Tiszai hajósok terén alakították ki, körülötte találhatók az elsősorban sört árusító helyek, amelyeket színesítenek az étkeket kínáló pavilonok.

Az egész várost megmozgató rendezvényt szerencsésebb összművészeti fesztiválnak nevezni, mint zenei rendezvénynek, ez a keverék nagyon egyedi hangulatúvá varázsolja. Ugyanis a Tiszai hajósok terén lévő koncertekről át tud sétálni a nagyérdemű a Sóház útra, ahol a forgalom elől lezárt utca mindkét oldalán kézművesek kínálják a portékáikat. A felhozatalban találni kézzel készített ékszereket, ruhákat, játékokat, édességeket, és sajtokat is. A közelben lévő református templom már koránt sem olyan puritán, mint a hétköznapokban: a színes megvilágítással ragyogóbban néz ki.

A város két nagy gimnáziumának a csatájából a fesztivál ideje alatt a Verseghy Ferenc gimnázium kerül ki győztesen, mert előtte sorakoznak fel a borászatok, pálinkaházak, éttermek, népi ételeket kínáló műhelyek portékáit kínáló házacskák. Az előttük lévő teret számtalan paddal, asztallal ”szórják” meg, ahol le lehet ülni és hajnalig lehet fogyasztani és beszélgetni.

Aki zenére vágyik, az előtte lévő Verseghy parkban lelhet koncert élményekre, itt kisebb színpadokat helyeztek el, amelyeken fellépnek külföldi művészek is.

A szórakoztatás nem zárult le, az 1927-ben épült Tisza szálló és a nemsokára felújításra kerülő Szigligeti színház után elhelyezkedő parkban szoktak filmeket vetíteni. Ez a klasszikus kert mozik hangulatát hozza, ahol fűbe leheveredve, vagy óriás babzsákokon ülve lehet nézni a hatalmas kivetítőn futó filmeket.

A Tiszavirág Fesztivál nem csak rangos hazai művészeket lát vendégül, hanem külföldi előadókat is, akik nem csak a szűk szakmájukban ismertek, hanem előfordulnak köztük világ híresek is.

Szolnoki szállások itt találhatók!

Még több hír tiszavirág témában itt!

Kapcsolódó cikkek

Ciprus - tippek, látnivalók, szállás, hotel

Ciprus - legendák szigete

Cipruson nem csak napozhatsz, remekül szórakozhatsz is.

Hotel Bonvino Wine & Spa - Badacsony

Hotel Bonvino - Éld át Badacsonyt!

Egy remek borszálloda: Hotel Bonvino.

Bali - mennyei egy sziget!

Bali - mennyei egy sziget!

Ha hazánkban hullik a hó és nyári forróságra vágysz, irány Bali!