Egyiptom

Az Egyiptomi Arab Köztársaság független ország, jelentős hatalom. Számtalan látnivalót kínál az ide érkező turistáknak. Fővárosa: Kairó.
Egyiptom

Az Egyiptomi Arab Köztársaság független ország, jelentős hatalom. Számtalan látnivalót kínál az ide érkező turistáknak. Fővárosa: Kairó.

Miért szeretjük? Hurghada a leglátogatottabb nyaralóhely, El Gouna az új felfedezett, de az ínyencek a Sínai-félsziget csücskén található Sharm El-Sheiket választják. Hogy miért? Leginkább azért, mert itt található a világ egyik leghosszabb korallzátonya. Ezt védendő, a parttól csak hosszú pallókon juthatunk el a vízhez, ahol azonnal elénk tárul a Vörös-tenger még szabad szemmel is tökéletesen látható színpompás állatvilága.

Látnivalók: Ha kalandra vágyunk, igazi megmérettetés a napkelte-túra a Mózes-hegyre. Az éjszakai megpróbáltatásokat reggel a Szent Katalin-kolostor megtekintésével pihentetjük ki. Busszal egynapos kirándulást tehetünk Kairóba a piramisokhoz és a szfinxhez – megéri! Este érdemes bemenni taxival Naama Baybe, ahol nyüzsgő éjszakai élet várja a turistákat.

Akik a természet iránt fogékonyak, nézzék meg a Ras Mohamed Nemzeti Parkot, illetve próbálják ki a búvárkodést.

Gasztronómia: Két jellegzetes ételt kóstolhatunk: a fuult és a tamijját. Előbbi hosszú órákon keresztül (szét)főzött babpüré, benne olaj, szezám, citrom és fűszerek, s lepénnyel együtt tálalják (utcán is vehetünk). A tammija hasonlatos a falafelhez, vagyis egy olajdban sütött zöldséglabdacs, csak jóval gazdagabban ízesítik. Ha ezekkel nem kísérleteznénk, a szállodákban az ételek minősége kifogástalan, ott találunk fogunkra valót.

Egyiptomi szállások itt.

Kapcsolódó cikkek

Reykjavík

Reykjavík

A titkok nélküli hely: Reykjavík.

Hotel Bonvino Wine & Spa - Badacsony

Hotel Bonvino - Éld át Badacsonyt!

Egy remek borszálloda: Hotel Bonvino.

Bali - mennyei egy sziget!

Bali - mennyei egy sziget!

Ha hazánkban hullik a hó és nyári forróságra vágysz, irány Bali!