Portugália

Portugália az Ibériai-félsziget délnyugati részén elhelyezkedő ország, mely Magyarországgal csaknem azonos területű. Fővárosa: Lisszabon.
Portugália

Portugália az Ibériai-félsziget délnyugati részén elhelyezkedő ország, mely Magyarországgal csaknem azonos területű. Fővárosa: Lisszabon.

Miért szeretjük? Már az is elvarázsolja az ideutazót – válassza bármelyik célpontot -, hogy a hatalmas Atlanti-óceánban mártózhat meg. Portugáliában – földrajzi elhelyezkedése okán – bármerre is nézünk, szinte mindenhol a parton vagyunk. Érdemes autóval menni vagy kint autót bérelni, hogy végigjárhassuk a legszebb városokat, s eljutva egészen délre, Algarve sziklákkal szabdalt öbleihez, kedvünkre búvárkodhassunk is.

Látnivalók: Északról dél felé haladva álljunk meg a híres zarándokhelynél, Bragánál, majd Sintra színes „meseváránál”. Portóba érve rádöbbenünk: a város hangulata olyan eredeti, hogy világhírű vörösbora nélkül is eladja magát! Aveiro lagúnái és az egyetemváros, Coimbra után időzünk egy kicsit Európai legnyugatibb pontján, a Cabo de Rocánál, ahol diplomát is kaphatunk látogatásunkról.

Estoril gazdagsága után máris elénk tárul Lisszabon: villamosaival, Jézus-szobrával, várával, szédületes hídjával, Belém-tornyával. Innen az út kedves halászfalvakon át vezet Algarve tartományig, ahol Lagos és Faro lenyűgöző homokos sziklaöbleiben érdemes hosszabb pihenőt tartanunk.

Gasztronómia: Kezdjük a menüt caldo verdével, ami egy sűrű, kolbászos káposztaleves, majd folytassuk a méltán híres cozido á portuguesával. Ez hasonlatos a mi pörköltünkhöz, de többféle hús kerül bele (sőt kolbász is), és hozzákeverik a rizst. A finom portói vagy országhoz tartozó szigetről származó madeira bor kiváló kísérője az ételeknek.

Lisszaboni szállások itt.

Portugáliai szállások pedig itt.

Kapcsolódó cikkek

Hello kedves hotel, van Instagram szobád?

"Kérek egy instagramozásra alkalmas szobát!"

Ma már ezzel a mondattal toppannak be a fiatalok egy hotelbe.

Punta Cana, Dominikai Köztársaság - tengerparti, karibi nyaralás, a legjavából

Dominikai Köztársaság

A turisták egyik legkedveltebb paradicsoma: Dominikai Köztársaság.

Káli Art Inn - Stílusos szálláshely a Káli medencében, azaz a Balaton-felvidéken

Káli Art Inn - Stílusos szállás a Balaton-felvidéken

Egy csodás helyszín és szállás: Káli Art Inn.