Portugália

Portugália az Ibériai-félsziget délnyugati részén elhelyezkedő ország, mely Magyarországgal csaknem azonos területű. Fővárosa: Lisszabon.
Portugália

Portugália az Ibériai-félsziget délnyugati részén elhelyezkedő ország, mely Magyarországgal csaknem azonos területű. Fővárosa: Lisszabon.

Miért szeretjük? Már az is elvarázsolja az ideutazót – válassza bármelyik célpontot -, hogy a hatalmas Atlanti-óceánban mártózhat meg. Portugáliában – földrajzi elhelyezkedése okán – bármerre is nézünk, szinte mindenhol a parton vagyunk. Érdemes autóval menni vagy kint autót bérelni, hogy végigjárhassuk a legszebb városokat, s eljutva egészen délre, Algarve sziklákkal szabdalt öbleihez, kedvünkre búvárkodhassunk is.

Látnivalók: Északról dél felé haladva álljunk meg a híres zarándokhelynél, Bragánál, majd Sintra színes „meseváránál”. Portóba érve rádöbbenünk: a város hangulata olyan eredeti, hogy világhírű vörösbora nélkül is eladja magát! Aveiro lagúnái és az egyetemváros, Coimbra után időzünk egy kicsit Európai legnyugatibb pontján, a Cabo de Rocánál, ahol diplomát is kaphatunk látogatásunkról.

Estoril gazdagsága után máris elénk tárul Lisszabon: villamosaival, Jézus-szobrával, várával, szédületes hídjával, Belém-tornyával. Innen az út kedves halászfalvakon át vezet Algarve tartományig, ahol Lagos és Faro lenyűgöző homokos sziklaöbleiben érdemes hosszabb pihenőt tartanunk.

Gasztronómia: Kezdjük a menüt caldo verdével, ami egy sűrű, kolbászos káposztaleves, majd folytassuk a méltán híres cozido á portuguesával. Ez hasonlatos a mi pörköltünkhöz, de többféle hús kerül bele (sőt kolbász is), és hozzákeverik a rizst. A finom portói vagy országhoz tartozó szigetről származó madeira bor kiváló kísérője az ételeknek.

Lisszaboni szállások itt.

Portugáliai szállások pedig itt.

Kapcsolódó cikkek

Horvátország

Horvátország

Az egyik legkedveltebb úticél a magyarok között: Horvátország

Punta Cana, Dominikai Köztársaság - tengerparti, karibi nyaralás, a legjavából

Dominikai Köztársaság

A turisták egyik legkedveltebb paradicsoma: Dominikai Köztársaság.

Berlin

Berlin

Európa egyik legizgalmasabb helye, Berlin.