Franciaország

Franciaország - az ezer nemzet vidéke. Magyarország területének hatszorosa, számtalan lehetőséget kínálnak régiói az odalátogatóknak. Öt nagy régió szépségei között válogathatunk.
Franciaország

Miért szeretjük? Cannes, Nizza, St. Tropez. Nagyon elegáns helyek, de nem kell azt gondolnunk, hogy ide csak luxusautóval érkezhetünk. Ha nem ezeken a felkapott helyeken keresünk szállást, hanem jóval csendesebb Antibes-ban, Frejusben vagy Port Grimaud-ban (itt egy 7 kilométer hosszan elterülő, jól felszerelt kemping vár), nem fizetünk többet, mint más mediterrán vidéken. A part majdnem mindenhol homokos – kivéve Cannes-t és Nizzát.

Látnivalók: valójában kiemelkedő látványosság nincs a környéken. Turistákat a világsztárok felbukkanása hozhatja lázba, ám akit ez hidegen hagy, az sem marad élmény nélkül, mert ezekben a kis francia falvakban, városkákban egy egyszerű séta is roppant hangulatos

Antibes minden gyermekes és gyermeklelkű nyaraló álma hatalmas csúszdaparkjával és delfináriumával. Ha a férfiak kedvében akarunk járni, ugorjunk át a közeli Monacóba, és járjuk be a Forma-1-es pályát – ez ugyanis a főutca.

Gasztronómia: Nyáron kiváló fogás lehet egy finom ratatouille, ami egy padlizsános lecsóhoz hasonlít leginkább, de jó választás egy fondü (sajtból vagy csokiból), és zárásnak egy finom crepes (palacsinta).

Franciaországi szállások, hotelek, szállodák itt!

Kapcsolódó cikkek

Szent Márton-sziget, a Karib-tenger, a Kis-Antillák gyöngyszeme

St. Martin, a parányi édenkert

St. Martin olyan csodálatos, mint egy édenkert. Igazi paradicsom!

Ez egy tuti tábor!

Ez egy tuti tábor!

A kecskeméti egyetem homokbányai kampusza három hétre idén is gyerekzsivajtól lesz hangos. Turnusonként 400 gyerek élvezheti a táborok táborát Magyarországon!