Cote d’Azur

Nemcsak a napfény, a tenger segíti az újjászületésben itt a látogatókat, hanem a vidék különleges energiapontjai is.
Cote d’Azur

Ha kiejtjük e két szó: francia riviéra, mindenkinek a fény, a pompa, a gazdagság jut eszébe. Hiszen évtizedek óta zarándokolnak el ide a világ minden tájáról a hírességek, a mágnások, filmcsillagok, hogy élvezzék a vidék páratlan szépségét, varázsos hangulatát.

A Cote d’Azur fogalommá vált, hiszen a szikrázóan kék ég, a káprázatos napsütés, az azúr ezer színében játszó tenger mindig is elbűvölte az utazókat. Az egykori tengerparti városok csendes halászfalvak felkapott üdülőhelyekké váltak. Nizzába és Cannes-ba az állandó nyüzsgés, az igazi mediterrán pezsgés vonzza a nyaralókat. Itt még éjfél után is hömpölyög a tömeg a parti sétányon, a vendéglők teraszain pompás ételeket, ezernyi féle rákot, különleges halakat tálalnak fel a pincérek, s a kikötőkben káprázatos jachtok ringanak.

Menton már a múlt század elején az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. S ma is valami különös visszafogottság, elegancia lengi körül. Itt nem kérkedik senki a gazdagságával, de tudjuk, hogy a zöldellő parkok mélyén, a színpompás virágok, pálmák között megbúvó villákban egykoron hercegek, hercegnők, királyi fenségek múlatták az időt. S ez nem sokat változott napjainkban sem.

Antibes barátságos szűk utcái, történelmi hangulata miatt oly megkapó, és itt találgató a világ leggazdagabb embereinek kikötője. A különböző nemzetiségű, kisebb-nagyobb jachtokat befogadó kikötő mellett egy külön részben csupán tizenkilenc hatalmas, többemeletes hajónak jut hely, és csak sejteni lehet, melyik milliomos érkezik meg a fedélzetén landoló helikopterrel.

A legutóbbi kutatások azonban kiderítették, hogy nemcsak a tenger, a nap, a vidék szépséges öblei miatt lett oly felkapott a francia riviéra. Itt, a környék városaiban olyan különleges energiapontok vannak, amelyek révén valósággal megtisztul az ember, s új erővel töltődik fel. E lelki újjászületés során a víz, a föld, a tűz, a levegő – tehát a négy őselem – segítségével megnyílik egy csatorna amelyeken a Föld őselemei beáramlanak az ember energiarendszerébe, s aktivizálják a szervezetünket.

Ilyen energiapontok található például ott, ahol a nizzai ortodox templom áll – bizonyára nem véletlenül épült fel éppen ezen a helyen. Vagy Eze-ben, ebben a tenger fölött magasodó zegzugos utcájú középkori városkában. És a már említett Mentonban talán ezért is kedvelték oly nagyon az ősi családok és leszármazottaik. De ebbe a sorba tartozik a Verdun-szurdok, amit Európa Grand Canyonjának szoktak nevezni.

Akit tehát a jó sora erre a csodaszép vidékre vet, engedje el magát nyugodtan. A riviéra pulzáló lüktetését élvezve bízza rá testét, lelkét e titokzatos varázserőkre, melyek hatását csak fokozza a Cote d’Azur feledhetetlen hangulata, a közelben magasodó hegyek, a lágy szélben lengedező pálmák látványa, a kéklő tenger és a szikrázó napsütés.

Kapcsolódó cikkek

Olaszország, Szicília

Olaszország, Szicília

A világ minden táján kedvelik Olaszországot.

Berlin

Berlin

Európa egyik legizgalmasabb helye, Berlin.

Bali - mennyei egy sziget!

Bali - mennyei egy sziget!

Ha hazánkban hullik a hó és nyári forróságra vágysz, irány Bali!