Ciprus

Ciprus - a szerelem szigete. Selymes hullámok, homokos tengerpart várja az ide látogató turistákat.
Ciprus

Ciprus - a szerelem szigete. Selymes hullámok, homokos tengerpart várja az ide látogató turistákat.

Miért szeretjük? A szerelem szigete – s már a jelzőtől mind odavagyunk: kiteljesedni az érzésben vagy éppen gyógyulni… (A ciprióta férfiak ezt nem is bánják, sok a vegyes házasság.) Az ország még mindig megosztott, északi része török fennhatóság alatt áll, déli része az, ahová a turisták érkeznek. A helyzet enyhülését mutatja, hogy idén megnyitották a két régiót elválasztó határt

Akárhogy is áll a politikai helyzet, a nyaralók nyugalmát semmi sem zavarja, ha Larnaca vagy Ayia Napa homokos strandjain akarnak pihenni – amit egészen az ősz végéig megtehetnek.

Látnivalók: A főváros, Nicosia nem sok látnivalók kínál, mint ahogy Larnaca is csak Kition romjaival és az erőddel büszkélkedhet. A másik nyaralóhely, Ayia Napa egy kolostorával jelent kihívást a kultúrát kedvelőknek, de ne hagyjuk ki a Greco-fokot, ezt a gyönyörű természeti képződményt.

Az igazi különlegességekhez távolabb kell utaznunk. Limassoltól nem messze találjuk Kourioni-ásatásokat, továbbhaladva megérkezünk Petra tou Romiu-hoz, vagyis Aphrodité sziklájához, ahol a legenda szerint az istennő a habokból megszületett. A sziget leggazdagabb történelmi emlékeivel Paphosban ismerkedhetünk (odeon, mozaikok, katakombák stb.).

Gasztronómia: Tévedés azt hinni, hogy ugyanazokat az ízeket kapjuk itt, mint az anyaországban. Teljesen más aromákat használnak, sőt a joghurtjuk is más. Ha meg akarjuk tudni, milyen a ciprusi konyha, rendeljünk egy mézet: ez egy minimum tíz-, de akár harmincfogásos (nem nagy adagok) ételsor, ami felvonultatja a helyi specialitásokat.

Ciprusi szállások itt.

Kapcsolódó cikkek

Punta Cana, Dominikai Köztársaság - tengerparti, karibi nyaralás, a legjavából

Dominikai Köztársaság

A turisták egyik legkedveltebb paradicsoma: Dominikai Köztársaság.

Káli Art Inn - Stílusos szálláshely a Káli medencében, azaz a Balaton-felvidéken

Káli Art Inn - Stílusos szállás a Balaton-felvidéken

Egy csodás helyszín és szállás: Káli Art Inn.

Berlin

Berlin

Európa egyik legizgalmasabb helye, Berlin.