Ciprus

Ciprus - a szerelem szigete. Selymes hullámok, homokos tengerpart várja az ide látogató turistákat.
Ciprus

Ciprus - a szerelem szigete. Selymes hullámok, homokos tengerpart várja az ide látogató turistákat.

Miért szeretjük? A szerelem szigete – s már a jelzőtől mind odavagyunk: kiteljesedni az érzésben vagy éppen gyógyulni… (A ciprióta férfiak ezt nem is bánják, sok a vegyes házasság.) Az ország még mindig megosztott, északi része török fennhatóság alatt áll, déli része az, ahová a turisták érkeznek. A helyzet enyhülését mutatja, hogy idén megnyitották a két régiót elválasztó határt

Akárhogy is áll a politikai helyzet, a nyaralók nyugalmát semmi sem zavarja, ha Larnaca vagy Ayia Napa homokos strandjain akarnak pihenni – amit egészen az ősz végéig megtehetnek.

Látnivalók: A főváros, Nicosia nem sok látnivalók kínál, mint ahogy Larnaca is csak Kition romjaival és az erőddel büszkélkedhet. A másik nyaralóhely, Ayia Napa egy kolostorával jelent kihívást a kultúrát kedvelőknek, de ne hagyjuk ki a Greco-fokot, ezt a gyönyörű természeti képződményt.

Az igazi különlegességekhez távolabb kell utaznunk. Limassoltól nem messze találjuk Kourioni-ásatásokat, továbbhaladva megérkezünk Petra tou Romiu-hoz, vagyis Aphrodité sziklájához, ahol a legenda szerint az istennő a habokból megszületett. A sziget leggazdagabb történelmi emlékeivel Paphosban ismerkedhetünk (odeon, mozaikok, katakombák stb.).

Gasztronómia: Tévedés azt hinni, hogy ugyanazokat az ízeket kapjuk itt, mint az anyaországban. Teljesen más aromákat használnak, sőt a joghurtjuk is más. Ha meg akarjuk tudni, milyen a ciprusi konyha, rendeljünk egy mézet: ez egy minimum tíz-, de akár harmincfogásos (nem nagy adagok) ételsor, ami felvonultatja a helyi specialitásokat.

Ciprusi szállások itt.

Kapcsolódó cikkek

Las Vegasból egy nap nem elég!

Las Vegasból egy nap nem elég!

Szerencsére már otthon is átélhetjük az élményt.

Hello kedves hotel, van Instagram szobád?

"Kérek egy instagramozásra alkalmas szobát!"

Ma már ezzel a mondattal toppannak be a fiatalok egy hotelbe.

Ciprus - tippek, látnivalók, szállás, hotel

Ciprus - legendák szigete

Cipruson nem csak napozhatsz, remekül szórakozhatsz is.