A világ legismertebb lottói

Melyik a 3 legismertebb lottó a világon?
A világ legismertebb lottói

A legtöbben tudjuk, hogy mi az a lottó, illetve ismerjük a szerencsejátékok világát, mégis, ha valaki megkérne minket, hogy soroljuk fel a legismertebb lottókat, nem biztos, hogy ezt meg tudnánk tenni, de ami ennél talán érdekesebb, hogy nem is tudjuk, mi a különbség köztük. Sokan lehet, hogy azért sem játszanak, mert megijedtek a végtelen számú lehetőségtől és talán nem merik megkérdezni, hogy melyiket lenne érdemes választaniuk a rengeteg lottó közül, illetve, hogy hogyan kell az egyes lottókon részt venni.

Ha te is ilyen helyzetben vagy, akkor jó helyen jársz, mert ebben a bejegyzésben végig megyünk a világ legismertebb lottóin. Ebben a segítségünkre lesz a lottopark.com weboldal, ahol még több információt találhatsz és akár meg is teheted az első tétjeidet.

Melyik a 3 legismertebb lottó a világon?

Elsőként nézzük meg az Eurojackpot nevű lottójátékot. A neve is elárulja, hogy ebben a játékban személyesen európai országokban tartózkodó emberek vehetnek részt, amelyekbe természetesen Magyarország is beletartozik. A játékra jelentkezőknek 5 számot kell választaniuk 1 és 50 között, illetve további 2 számot 1 és 10 között. A számokat két különböző lottógép sorsolja ki és ahogy az a lottójátékoknál lenni szokott, nincs olyan stratégia vagy taktika, amellyel meg lehetne jósolni a számokat, amelyeket kihúznak, így a nyertes csakis a legszerencsésebb ember lehet, azaz bárki. Pár éve már online is elérhető a játék, például a lottopark.com oldalon, ami azt jelenti, hogy a játékosok nagyon gyorsan és egyszerűen játszhatnak a világ bármely pontjáról. Természetesen több ezernyi lottózó áll a játékosok rendelkezésére, így hagyományos módon is megjátszhatják a résztvevők a kedvenc számaikat. Ebben az esetben miután a játékos kitölt egy szelvényt, a terminál nyomtat egy hivatalos jegyet, amely a játékban való részvétel igazolására szolgál. Erre a jegyre mindenképpen nagyon ügyeljünk, mert a nyereményünk átvételéhez szükségünk lesz rá. Sorsolásra hetente egyszer, pénteken kerül sor Helsinkiben. A lottón nyerhető pénzösszeg legalább 10 000 000 euró, de ha nem nyer senki, akkor ez a nyeremény egészen 90 000 000 euróra növekedhet, így nagyon megéri játszani!

A következő lottójáték, amelyet bemutatunk a Powerball. A Powerball az Amerikai Egyesült Államok nemzeti lottója. A játékot az USA 45 államában, Kolumbiában, Puerto Ricóban és a Virgin-szigeteken érhetik el a játékosok. Hasonlóan az Eurojackpothoz, a játékosoknak itt is 5 alapszámot kell kiválasztaniuk, de itt 1 és 69 között, illetve még egy további számot 1 és 26 között, amelyet Powerballnak neveznek. A számokat itt is véletlenszerűen választja két lottógép. Ahhoz, hogy a fődíjat megnyerjük mind a 6 számnak stimmelnie kell. Csak úgy, mint az Eurojackpotnál, itt is a lottószelvényeket rengeteg helyen megvásárolhatják a játékosok, így rendkívül elérhető a játék. A szelvény kitöltése és feladása után a játékosok kapnak egy hivatalos lottójegyet, amelyre nagyon fontos vigyázni, hiszen annak ellenében kapják meg a nyereményt. Most talán felmerül a kérdés, hogy mi Magyarországról hogyan vehetünk részt ebben a játékban? Nos a lottopark.com weboldalon erre is lehetőségünk van, mindegy hol tartózkodunk valójában. A nyertes számokat hetente kétszer sorsolják ki, minden szerdán és szombaton. A minimális fődíj pedig elképesztő: 40 000 000 dollár, ami folyamatosan növekszik abban az esetben, ha senki nem nyer a sorsolások során.

A harmadik legnépszerűbb lottójáték, amit bemutatunk nem más, mint az EuroMillions. Az EuroMillions Európa másik legkedveltebb lottójátéka az Eurojackpot mellett. Ez a játék azonban nem érhető el a hagyományos módon Magyarországról. Online viszont könnyen megjátszatja a szerencseszámait a már többször említett lottopark.com weboldalán. Hasonlóan a korábban említett két játékhoz, itt is 5 alapszámot kell választaniuk a játékosoknak 1 és 50 között, illetve két további számot 1 és 12 között, amiket Lucky Stars-nak neveznek. A nyertes számokat hetente kétszer sorsolják ki, minden kedden és pénteken. Ahhoz, hogy a fődíjat elnyerjük, mind a hét számnak egyeznie kell a kisorsolt számokkal. A minimális fődíj nem kevesebb, mint 17 000 000 euró, ami egészen 190 000 000 euróra növekedhet!

Többféleképpen is játszhatok?

Az említett lottójátékoknál többféle nyereményszint is létezik, ami azt jelenti, hogy kevesebb számot is megjátszhatunk, hogy nagyobb eséllyel nyerjünk kisebb összegeket. Ha kíváncsi ezekre a nyereményszintekre is és szeretné minél előbb megpróbálni a szerencséjét, esetleg megálmodott 7 számot, amelyet nem tud kiverni a fejéből, akkor mindenképpen látogasson el a fent említett weboldalra és játssza meg a számait az Önnek legszimpatikusabb lottón! Sok szerencsét és jó játékot kívánunk!

Kapcsolódó cikkek

Bali - mennyei egy sziget!

Bali - mennyei egy sziget!

Ha hazánkban hullik a hó és nyári forróságra vágysz, irány Bali!

Káli Art Inn - Stílusos szálláshely a Káli medencében, azaz a Balaton-felvidéken

Káli Art Inn - Stílusos szállás a Balaton-felvidéken

Egy csodás helyszín és szállás: Káli Art Inn.

Horvátország

Horvátország

Az egyik legkedveltebb úticél a magyarok között: Horvátország