Céget szeretnél alapítani? Jó, de milyet?

Ma már nagyon kedvező lehetőségekkel tudunk céget alapítani. Ez a lehetőség olyan személyeknek lehet hasznos és megfelelő, akik cégtulajdonosként gazdasági tevékenységet szeretnének folytatni, azonban nem rendelkeznek három millió forinttal, hogy korlátolt felelősségű társaságot alapítsanak.
Céget szeretnél alapítani? Jó, de milyet?

Miben segíthet a Logosz Cégcsoport?

A Logosz Cégcsoportnak az a célja, hogy segítsen a cégalapítás előtt álló személyeknek. Ehhez a gazdasági és a jogi hátteret biztosítják. Ingyenes tanácsadással várják a vállalkozás indítása, az új cég alapítása előtt állókat. Nem csak a felmerülő kérdésekre válaszolnak, hanem segítenek kiválasztani a megfelelő adózási módozatot, tevékenységi kört, vállalkozási formát, azért, hogy a cég költségtakarékosan tudjon működni.

Amikor vállalkozásba kezdünk, mindenképpen meg kell jelölnünk egy székhelyet. A 2006. évi V. 7§ (1) törvény meghatározza mi is az a székhely: „A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.” A cég székhelyét cégtáblával szükséges jelölni. Ugyanennek a törvénynek a további rendelkezése (7§ (4)): „Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára – ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is – a cég jogosult.”

A Logosz Cégcsoportnál mind a székhelyszolgáltatás, mind pedig a cégalapítás díja nagyon kedvező. Ha új céget szeretnénk alapítani, alaposan át kell gondolnunk, hogy milyen társasági formát is választunk.

A választható társasági formák

Egyéni cég alapítása

Egyéni céget is alapíthatunk. Ez cégnyilvántartásba való bejegyzéssel jön létre. Csakis olyan természetes személy alapíthatja, aki szerepel az egyéni vállalkozók listájában. Egyéni cég alapítása, csakis alapító okirat aláírásával lehetséges. Az aláírást követően 30 nap áll rendelkezésre, hogy a cégbíróság felé bejelentsék a cégalapítást.

Kft. alapítása

A Kft.-t kedvelik a legtöbben, ez az egyik legnépszerűbb vállalkozási forma. A tulajdonosok felelőssége korlátolt, azaz csakis a cégben lévő tulajdonrészükig terjed. Kft.-t egy és több személy is alapíthatja.

Bt. alapítása

Bt -t csak több személy alapíthat. Bt. alapításakor szükség van kül - és beltagra. A beltagnak van nagyobb felelőssége, mert hiszen ő a teljes vagyonával felel a társaság működéséért. A kültag csak a társasági szerződésben foglalt vagyonnal felel.

Zrt. alapítása

Zrt. alapítása előre meghatározott számú és névértékű részvényből álló alaptőkével történhet. A tagok kötelezettsége a részvény névértékének vagy kibocsájtási értékének szolgáltatására terjed ki.

Mire számíthatsz a Logosz irodában?

Ha a cégalapítást a Logoszra bízod, akkor tudnod kell, hogy van egy menete a cégalapításnak. A Logosz munkatársai megkapják a szükséges adatokat és okmányokat. Ez után az ügyvéd elkészíti az alapító okiratot vagy a társasági szerződést. Majd a dokumentumokat elküldik a cégbíróságra. A bejegyző végzés megérkezése után, összesen 8 nap áll rendelkezésre, hogy a társaság számláját megnyisd és a létesítő okiratban meghatározott tőkét a számlára befizesd.

Kapcsolódó cikkek

Sportruhák között válogattunk - itt a legújabb Tchibo sportruházat!

Sportruházat a Tchibo-tól

A Tchibo sportruházata alkalmas futáshoz, edzéshez, sportoláshoz.

Babaholmik, amiket imádnak az anyukák

Babaholmik, amiket imádnak az anyukák

Nem csak a hihetetlenül cuki ruhácskákról lesz szó.

Céget szeretnél alapítani? Jó, de milyet?

Céget szeretnél alapítani? Jó, de milyet?

A cégalapítás előtt állók gyakran dilemmában vannak, hogy milyen céget is alapítsanak.