Mire ügyeljünk ipari aprítógépek beszerzése előtt?

Tippek, információk és tudnivalók az ipari shredderek, aprítógépek vásárlásához, hogy biztos minden terv szerint menjen!
Mire ügyeljünk ipari aprítógépek beszerzése előtt?

A hulladékfeldolgozás és újrahasznosítás (recycling) elengedhetetlen eszköze az ipari aprítógép, más néven ipari shredder. Mielőtt beszereznénk ezeket a robosztus, magasabb árkategóriájú berendezéseket, mindenképpen érdemes tájékozódni, milyen paraméterek alapján érdemes kiválasztani az adott eszközt. Számos specifikációt ajánlatos végig gondolni a végső döntés előtt.

Ipari aprítógép, másnéven shredder

Az ipari aprítógép különböző méretű anyagok darabolására, aprítására kifejlesztett erős ipari gép. Rozsdamentes acél kései különböző nyírási átfedéssel és tengelyfordulattal kapcsolódnak egymáshoz a feldolgozandó anyag mérete és típusa függvényében. Az elhasznált gumianyagoktól elkezdve a fémeken át számos hulladékfajta aprítására, darálására alkalmasak. Az így feldolgozott apróbb méretű hulladék ezután különféle technikákkal szétválasztható és újrahasznosítható.

A rozsdamentes acélból készült kések garantálják a tartósságot, a vízhűtéses, szinkronmotoros hajtásrendszer pedig a hatékonyabb energiafelhasználást a dízelmotoros verziókkal szemben.

Ipari aprítógépek és specifikációik

A megfelelő gép kiválasztásához szem előtt kell tartani az alábbi szempontokat:

· Mit szeretnénk aprítani?

· Milyen méretű anyagokat szeretnénk aprítani?

· Milyen áron szeretnénk beszerezni a gépet?

· Mennyi legyen a fenntartási költsége?

· Állandó vagy változtatható frakciómérettel dolgozunk-e?

· Mobil vagy fix gépre van szükségünk?

· Adott rendelkezésre álló idő alatt mennyit szeretnénk aprítani?

· Mi a célunk a végtermékkel?

Általánosságban ezek a kérdések segíthetnek az optimális választásban. Szerencsére mára már számos gép ügyfél preferencia szerint kerülhet kialakításra a gyártók és forgalmazók jóvoltából.

Minden egyben!

A minőségi ipari shredder alacsony energiafogyasztás mellett nagy hatékonysággal képes dolgozni. A rozsdamentes acélkések különböző méretekben, különböző tengelyfordulatszámmal is kérhetőek a feldolgozandó anyagokhoz igazodva. A cserélhető, perforált szűrők különböző anyagméretek feldolgozását teszik lehetővé. A lánctalpas XR mobilgép mozgatható, így nem csak egy adott helyen működtethető.

Az ipari aprítógépeket általánosságban nagy teljesítmény, magas rendelkezésre állási idő és alacsony karbantartási költség jellemzi.

Összegzés

Ipari aprítógép vásárlása előtt alaposan érdemes tájékozódni, figyelembe venni például az általunk legfontosabbnak tartott szempontokat, hogy a shredderekkel történő munka igazán hatékony legyen és beruházásunk minél előbb megtérüljön.

Kapcsolódó cikkek

Mire ügyeljünk ipari aprítógépek beszerzése előtt?

Mire ügyeljünk ipari aprítógépek beszerzése előtt?

Tippek, információk és tudnivalók az ipari shredderek, aprítógépek vásárlásához, hogy biztos minden terv szerint menjen!

Hol érdemes traktort vásárolni?

Hol érdemes traktort vásárolni?

Széles választék, kedvező árak, segítőkész, profi kiszolgálás – ha azt kérdezzük magunktól, hogy hol érdemes traktort, vagy bármi egyebet vásárolni, akkor ezek az alapvető dolgok, melyekre mindannyian vágyunk. Persze vásárlás előtt azt is érdemes megnézni