Az eladó ingatlanok felkutatása

Az ingatlanbefektetéseket gyakran nevezik alacsony kockázatú befektetéseknek, amelyek potenciálisan jó hozamot hozhatnak.
Az eladó ingatlanok felkutatása

Sokan úgy gondolják, hogy az ingatlan egy könnyű üzlet, ahol nem kell semmit sem tennie. Az igazság azonban az, hogy az ingatlanbizniszhez némi erőfeszítés is szükséges (ha valóban profitot akar belőle termelni). A legfontosabb dolog az, hogy képes legyen megtalálni az eladó ingatlanokat, amelyek nyereséget hoznak.

Hogyan kell tehát profitábilis eladó ingatlanokat keresni?

Általában sokan az interneten keresztül kezdik el keresni az "eladó ingatlanokat". És miért is ne, az internet végül is minden információ központja. Tehát az interneten található keresőmotorok vagy ingatlanhirdetési portálok segítségével kereshet eladó ingatlanokat.

Az ingatlanos oldalakon a keresési feltételek között is megadhatja az igényeit, hogy nagyon konkrét eredményeket kapjon az eladó ingatlanokra vonatkozóan. Néhány ingatlanról képeket és videókat is megtekinthet, így csökkentve a személyes megtekintés szükségességét. Ez tehát biztosan jó lehetőség az eladó ingatlanok felkutatására.

Azonban nem mindenki ért a technológiához, és sokan vannak, akik még mindig azt a megközelítést alkalmazzák, hogy hirdetést adnak fel a helyi újságokban. Tehát keressen eladó ingatlanokat a helyi újságokban is.

Sőt, vannak olyan újságok, amelyek csak ezzel foglalkoznak, azaz az eladó ingatlanokkal. Akár előre is mehet, és felteheti a "keresett" rovatba a hirdetését ezekben az újságokban. Néha, ha régi újságokban (például 1-2 hónapos újságokban) keres eladó ingatlanokat, az segíthet jó üzletet kötni (abban az esetben, ha az ingatlan tulajdonosa nem tudta eladni az ingatlant, és egy kicsit "motiváltabb" lett az eladásra).

Azonban valljuk be, a nyomtatott ingatlanhirdetési újságoknak leáldozott

Az online ingatlanhirdetési oldalak esetében pedig ritka az, amelyiknél olyan hirdetést is feladhat, hogy Ön mit keres. Általában inkább csak a kínálat hirdetésére adnak teret ezek az oldalak.

Az Ingatlantender.hu oldalon viszont tehet fel ilyen jellegű hirdetést Ön is. Ráadásul ha megadta a hirdetésének lejáratát, de még nem jelentkezett elég érdeklődő értékesítő a hirdetésre, akkor a lejáratról kap egy értesítést az oldaltól, miután akár egy kattintással meg is hosszabbíthatja azt. A kulcs a gyors cselekvés segítése.

Persze az Ingatlan Tenderen nagyon rövid idő alatt több tucat eladó ingatlant is átnézhet. És sosem tudhatja, mikor bukkan rá egy olyan ingatlanra, ami igazán aranyat ér.

A befektetői csoportok az eladó ingatlanokkal kapcsolatos információk egy másik gazdag forrása.

Természetesen nem feledkezhetünk meg az ingatlanközvetítőkről sem! Az ingatlanközvetítők az egyik legnépszerűbb (és néha a leghatékonyabb) információs források az eladó ingatlanok tekintetében. Nemcsak információt nyújtanak az "eladó ingatlanokról", hanem segítenek az üzlet véglegesítésében és lezárásában is.

Emellett nagyon jó ajánlatokat kaphat nyilvános árveréseken, banki árveréseken, adóhatósági árveréseken és kényszerértékesítéseken keresztül is.

Kapcsolódó cikkek

Az eladó ingatlanok felkutatása

Az eladó ingatlanok felkutatása

Az ingatlanbefektetéseket gyakran nevezik alacsony kockázatú befektetéseknek, amelyek potenciálisan jó hozamot hozhatnak.