Melyek a legkedveltebb gin fűszerek?

A gin az egyik legközkedveltebb alkoholos ital napjainkban. Érdekessége hogy a készítésénél számos fűszer keverékét használNak, sőt akár mi magunk is ízesíthetjük velük ginünket. A mostaniakban megemlítjük, hogy melyek a legkedveltebb gin fűszerek.
Melyek a legkedveltebb gin fűszerek?

Borókabogyó

A ginekről a legtöbb embernek csak a borókabogyó és az azzal ízesített párlat jut az eszébe, amiben van igazság, hiszen legfőbb összetevője a gineknek a boróka, ám ezen kívül számos más íz is jelen van. Megemlíthetjük itt elsősorban a London Dry gint, amiben a legdominánsabb íz a borókabogyó, ám emellett itt is számos más fűszernek is kiérezni az ízét. A ginekhez készítésénél használt borókabogyót kézzel válogatják óvatossággal, majd végül a lepárlóba érkezik az ital, ahol az érlelési idő akár két év is lehet. Az érleléskor és annak folyamán a borókabogyóban lévő olajok és esszenciák kioldódnak.

Fahéj

A fahéj egy sokunk által is szeretett és használt fűszer, ami legfőképpen Sri Lankáról valamint Jáváról, Egyiptomból és Brazíliából származik. Rendkívül élénk íze és illata van, ami miatt a gasztronómia egyik legelterjedtebb fűszere is. Megemlíthetjük itt a süteményeket, mint például az almás pitét, de a szilva mellé is remekül társul. A fahéjas csiga is gyakori felhasználását illetően vagy a forralt bor, de rakhatjuk még reggeli kávénkba is vagy kakaóba, megbolondítva azt.

A ginek esetében a fahéj gazdag fűszerességet kölcsönöz majd az italnak, valamint ez az illatán is érződni fog.

Vanília

A vanília csakúgy, mint a fahéj leginkább sütemények esetében használt fűszer. Ennek ellenére ginek fűszerezésére is használják, hiszen nagyon kellemes aromát és ízt lehet elérni vele.

Kardamon

A kardamon egy ismert gin fűszer, ami a gyömbérek közé sorolható. Származását illetően, Távol-Kelet és Guatemala a legfőbb előállító helyek. A kardamonról érdemes még tudnunk, hogy a sáfrány és a vanília után az egyik legdrágább fűszer. Kétféle típusa létezik, a fekete kardamon. A ginek ízesítésére a zöld kardamont használják, mivel ez citrusosabb jegyeket hordoz valamint fűszeresebb is és finomabb. Ahhoz hogy a legtöbb aroma bele kerülhessen a ginekbe először ledarálják a magokat.

Édesgyökér

Az édesgyökér is egy gyakori gin fűszer, íze és illata is az ánizsra emlékeztethet minket. Nagyon különleges kesernyés ízvilága van, ennek köszönhetően, valamint a fás jegyeinek is remekül illik a ginbe.

Áfonya

A gineket akár még szárított gyümölcsökkel is ízesíthetjük, ami lehet például az áfonya is. Savanykás és gyümölcsös íze remekül illik a többi fűszerhez, sőt akár még egyensúlyba is hozza az ízvilágot.

Citrus gyümölcsök

A legfinomabb gin fűszerek egyike a citrusos gyümölcsök is, amik megadják azt a savanykás és üdítő ízvilágot italunknak, így szinte kihagyhatatlanok egy nyári koktélozásból.

Összegezve

A gin fűszerek közt megemlíthetünk olyan klasszikusokat, mint például a borókabogyó, kardamon és édesgyökér, ám emellett még számos olyan fűszer is helyet kap, amiről nem is gondolnánk. Ide sorolhatjuk még a vaníliát és a fahéjat is valamint a szárított gyümölcsöket.

Kapcsolódó cikkek

A nélkülözhetetlen főzési eszközök listája kezdőknek

A nélkülözhetetlen főzési eszközök listája kezdőknek

Ha még csak kezdők vagyunk a konyhában, van néhány alapvető eszköz, amely megkönnyítheti az életünket.

Mi a különbség a whisky és a whiskey között?

Mi a különbség a whisky és a whiskey között?

Ez az egy betű nem csak a származás, hanem a lepárlási folyamatok tekintetében is hatalmas különbséget jelent kedvenc italunk létrehozásában.

Profi főzőlapok a hobbi séfek számára

Profi főzőlapok a hobbi séfek számára

Folyton ott kell állni a rántott hús mellett vagy már megint kifutott a tej?