Tippek kutyabarát otthon kialakításához

Akármennyire is szeretjük négylábú barátunkat az együttélés nem mindig zökkenőmentes. Kölyök korában a kutyánk megrághatja a bútorokat, gondjai lehetnek a szobatisztasággal, és egy életen át problémát jelenthet a hulló szőr valamint a koszos tappancsok nyoma.
Tippek kutyabarát otthon kialakításához

Az előbbiekből már sejthető, hogy a lakásban való kutyatartás nyomot hagy a lakásunkon és időnként bizony kompromisszumokkal jár, valamint nem kevés türelmet igényel. Szerencsére néhány praktika segítségével egyszerűbbé tehetjük a kedvencünkkel való együttélést és az otthonunk sem fog lelakott hatást kelteni.

Cikkünk további részében a kutyabarát lakberendezéshez adunk néhány hasznos ötletet. Lássuk, melyek a legegyszerűbb alkalmazható trükkök!

Szín és anyaghasználat

A kutyabarát lakás kialakításának egyik kulcsa a megfelelő anyag és színhasználat. Színek tekintetében az olyan árnyalatokat érdemes előnyben részesíteni, melyek se nem túl sötétek, se nem túl világosak.

A sötét színek nyomasztó hatást kelthetnek ráadásul a szőr is látszik rajtuk, a világos, például fehér kárpiton pedig azonnal észrevehető minden szennyeződés. A szürke szín jó választást jelent, de igazíthatjuk a bútorok színét akár a kutyánk színéhez is.

Ha a nehezen kiszedhető foltok miatt aggódsz, akkor például a szőnyegek esetében érdemes a színes, mintás darabokat előnyben részesítened. Nem elhanyagolható szempont az anyagok, tisztítása, moshatósága sem, könnyen tisztítható anyagokban célszerű gondolkodni!

Takarás

Egyszerű és könnyen kivitelezhető megoldás, ha azokra a bútorokra, melyekre a kutyád előszeretettel ugrik fel, egy takarót terítesz, így a szőr és a kosz nem a kanapéra vagy a fotelre, hanem az erre rendszeresített pokrócra kerül. Ezt a takarót egyszerűen tudod tisztítani, csak be kell dobnod a mosógépbe.

Külön tároló a kutya számára

Ahogy a gyerekeknek úgy a kutyáknak is számos játéka lehet, melyek, ha nem tároljuk őket megfelelően, ellephetik a lakást. A megoldás nagyon egyszerű, tároljuk egy helyen, például egy nyitott kosárban az összes játékot és kutya felszerelést, így a rend is megmarad és a kutyánk is hozzáfér kedvenc játékaihoz.

Könnyítsd meg az ugrást

Az idősebb kutyák számára problémát okozhat a magasabb helyekre való felugrás, ha szeretnénk számára megkönnyíteni a mozgást bevethetjük a háziállat-lépcsőt, vagy egy ottománt, amiről lendületet tud venni kedvencünk.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos ötletet adunk a lakás kutyabarát berendezéséhez. További lakberendezéssel kapcsolatos tippekért, látogass el a Stilusneked.hu weboldalra.

Kapcsolódó cikkek

Így változhat luxushotellé az otthonod

Változtasd luxushotellé az otthonod!

A lakberendezési divatok kicsit megenyhültek, és látvány mellett sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a kényelemre, mint korábban.

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Fedezd fel, hogyan teheted otthonodat zöldebbé és élhetőbbé nagylevelű szobanövényekkel! Tippek és trükkök a növények választásához és gondozásához.

Az eladó ingatlanok felkutatása

Az eladó ingatlanok felkutatása

Az ingatlanbefektetéseket gyakran nevezik alacsony kockázatú befektetéseknek, amelyek potenciálisan jó hozamot hozhatnak.