Milyen típusú párna a legjobb az alváshoz?

A legjobb párnák az alvási pozíciótól függően különböznek.
Milyen típusú párna a legjobb az alváshoz?

Az oldalsó alvók a kemény párnákat, míg a hasi alvók a vékonyabb, puhább opciókat kedvelik. Különböző típusú töltőanyagokat is találhat, köztük pehely, memóriahab vagy szintetikus szálak. A pehelypárnák általában drágábbak, mint a szintetikus szálak. Az Ön alvási helyzetétől függ, hogy milyen töltőanyag-típus felel meg a legjobban. A vastag huzattal ellátott párna egyesek számára túl meleg lehet.

A memóriahab párnák rendelkeznek a legjobb alátámasztással, és tökéletesek a has- és hátalvók számára. A tölteléket tetszés szerint hozzáadhatja vagy eltávolíthatja. Az extra töltelékkel ellátott párnák gyakran keményebbek, mint a kevesebb töltelékkel ellátott párnák. A megfelelő párna igazítja a fejét és a gerincét annak érdekében, hogy semleges pozícióban aludjon. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a párnák keményebbek, mint a kevesebb töltettel rendelkezők.

Bár a pamutpárnák az évek során kiestek a népszerűségből, még mindig vannak előnyei ezeknek a párnáknak. Könnyen moshatóak, és ideálisak az oldal-, hát- és hasalvók számára. Emellett tartósak is, és nem tartják meg az alakjukat, mint a memóriahab. És mivel nem idomulnak a testalkathoz, ideális választás az allergiások számára. Emellett nincs szaguk, és nincsenek olyan negatív mellékhatásaik, mint a pehelypárnáknak.

Akár az oldalán, akár a hasán alszik, olyan párnára van szüksége, amely elég magas ahhoz, hogy a feje megfelelően pihenhessen. Míg az oldalán fekvő, keményebb párna semleges pozícióban fogja megtámasztani a nyakát, a túl magas vagy túl alacsony párna ellenkező hatást érhet el. Ezért olyan fontos, hogy a párna megvásárlása előtt ismerje az alvási pozícióját.

Ha allergiás a pehelyre és a tollakra, érdemes szintetikus töltésű párnát választania. A pehely- és tollpárnák hátránya, hogy általában nem ajánlottak allergiásoknak. A pehellyel töltött párnák az érzékeny bőrre is nehezebbek lehetnek, ezért olyan párnát válasszon, amely nem irritálja a bőrét. Ha azonban nem allergiás rájuk, érdemes lehet poliészter pehelyből készült párnát választania.

Az alvási pozíciója is befolyásolhatja, hogy milyen típusú párna a megfelelő az Ön számára. A legtöbb ember számára a normál méretű párna megfelelő, és a nagyobb párnák is megfelelnek, ha az alvási testtartásodat megtartod. A párnának elég vastagnak kell lennie ahhoz is, hogy megtámassza a nyakát és a fejét, és nem túl magasnak, hogy zavarja az alvást. Győződjön meg arról, hogy a párnahuzat kompatibilis a párna méretével; egy szabványos méretű párnát nem szabad túlméretes párnahuzatba gyömöszölni.

Az oldalalvóknak általában közepesen kemény párnára van szükségük, míg a háton alvóknak pihe-puha, pehelypárnás párnára. Az oldalalvóknak olyan párnára is szükségük van, amely áthidalja a válluk és a nyakuk közötti szakadékot. Az oldalalvóknak olyan párnára is szükségük lehet, amely egy kis emeléssel rendelkezik, mint például a Coop párna, amely testreszabhatóságot és puha tapintást kínál. Ha bizonytalan, akkor vegye fontolóra a Casper Original Pillow-t.

Kapcsolódó cikkek

Tippek kutyabarát otthon kialakításához

Tippek kutyabarát otthon kialakításához

Hasznos tippek kutyabarát otthon kialakításához.

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Fedezd fel, hogyan teheted otthonodat zöldebbé és élhetőbbé nagylevelű szobanövényekkel! Tippek és trükkök a növények választásához és gondozásához.

Mi is az a járórács?!

Mi is az a járórács?!

A járórács tulajdonképpen fényáteresztő fém, ezt a tulajdonságát több területen ki is használják.